Skulle till Tranås – ett mobilsamtal förändrade allt

Egentligen var han på väg att lånas ut till Tranås. Då ringde förre lagkamraten i Leksand J20, Hammers målvakt Jakob Hellsten, och undrade om han var sugen på att spela match.
– Jag är jättenöjd att jag hamnade i Hammers, säger Jakob Stöffling, inlånade backen från allsvenska Vita Hästen.

ANNONS
LocationHalmstad arena ishallen|
|

Jakob Stöffling inledde säsongen i allsvenska Vita Hästen från Norrköping, fick ingen speltid med laget och insåg att han behövde lånas ut för att få delta i matchspel.

– Vi hade snackat lite om det, jag, coacherna och min agent och hade kommit fram till att jag skulle bli utlånad för att får mer speltid, säger Stöffling och fortsätter:

– Tranås hade hört av sig och visat intresse och tanken var att jag skulle spela med dem.

Men ett telefonsamtal från tidigare lagkamraten i Leksands J20 Superelit-lag, målvakten Jakob Hellsten, ändrade allt.

– Hellsten hörde av sig och undrade om jag var sugen på att spela match, berättar Stöffling.

ANNONS

Det var han och i stället för att ansluta till Tranås mötte han upp Hammers – för att spela mot just seriekonkurrenten Tranås.

– Jag mötte upp laget på parkeringen utanför ishallen i Tranås. Det var en speciell känsla, säger han.

”Jättenöjd att jag hamnade här”

De senaste sju matcherna har han nu representerat Halmstad Hammers i Hockeyettan södra och han trivs bra i sin nya klubb.

– Jag är jättenöjd med att jag hamnade i Hammers. Halmstad är en fin stad, grabbarna i laget är grymma och coacherna är jättebra, säger han och fortsätter:

– Det har känts riktigt bra att komma hit. I Norrköping blev det i princip bara träningar och det tär på en i längden. Jag vill ju spela matcher, det är därför jag håller på med hockey.

Att han trivs visar inte minst statistiken. Ett mål och fem assist har det blivit så här långt i Hammers där han bildar första backpar ihop med Anton Sundin.

– Det kan vara lite svårt att gå in i en match och spela tillsammans med någon man inte spelat med innan. Sundin har hela tiden varit öppen mot mig och sagt hur Hammers vill att jag ska spela och vi har verkligen klickat, säger Stöffling.

ANNONS

Han är en skridskoskicklig back som i huvudsak gärna spelar defensivt, men i Hammers har han utvecklats till en vass tvåvägsspelare.

– Jag är bra i egen zon, men sedan jag kom till Hammers har jag även fått hänga med mer i det offensiva spelet. Det är kul och jag försöker att spela så enkelt som möjligt ute på isen.

Tränar extra i ishallen

I och med att Stöffling bara är i Hammers på lån, varken jobbar eller pluggar han just nu. I stället fördriver han tiden med att spela tv-spel med polarna från Dalarna och Norrköping och tränar extra ute på isen.

– För mig är tv-spelet ett sätt att umgås med de jag känner från Falun, Leksand och Norrköping. Vi spelar oftast Call of Duty online, berättar Stöffling och fortsätter:

– Annars blir det att man är i ishallen två gånger per dag. Under lunchen tränar jag ensam på isen. Ibland har jag fått sällskap av Oscar Fantenberg och Pierre Engvall. Sedan tränar vi gemensamt hela laget på eftermiddagen.

Hur länge han stannar i Hammers är oklart.

– Jag vet inte själv hur länge jag stannar, vi tar det vecka för vecka.

Huvudperson i serien Rinkside

Innan Stöffling skrev på för Vita Hästen spelade han i Leksands framgångsrika J20-lag. Där var han inte bara lagkapten utan också en av huvudpersonerna i serien Rinkside på SVT play.

ANNONS

– Det var ovant att ha en kamera i ansiktet hela tiden men efter ett tag vande man sig, säger Stöffling om upplevelsen.

Laget marscherade snabbt mor ett SM-slutspel och många höll juniortalangerna i Leksand som favoriter till SM-guldet.

Men trots framgångarna fick spelarna tänka till lite extra i det vardagliga livet för att det skulle bli ett bra tv-program.

– Under tiden teamet följde oss var de med på tre matcher och alla tre förlorade vi. Vi var oss själva i serien men ibland fick vi hitta på något extra att visa upp, annars hade det blivit för tråkigt, säger Jakob Stöffling och skrattar.

LÄS MER:Miljonbelopp till ungdomsidrotten – Halmia i topp

LÄS MER:Hammers-tränaren om coronahotet: ”Det får inte bli parodi”

LÄS MER:Efter Hammers seger: ”Måste vara bra för att slå oss”

ANNONS