Fredrik Johansson friskförklarad.
Fredrik Johansson friskförklarad. Bild: Johan Persson

Hammers-tränaren om coronahotet: ”Det får inte bli parodi”

Sjukdomarna fortsätter att härja i Halmstad Hammers och i de senaste (seger)matcherna mot Mörrum och Vimmerby har både tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson och assisterande Mikael Arnudd varit hemma. Men covid-19 håller sig alltjämt från truppen.

ANNONS
|

– Ja, peppar, peppar, men våra och Hampus Bartholdssons prov var också negativa, säger Johansson och avser att förkylning har gått i truppen sedan matchen mot Nybro för två veckor som ställdes in när åtta spelare insjuknade med covid-19-symptom. Men ingen hade det.

– Nu tror jag snart att alla har varit krassliga, men testat negativt. För vi är stenhårda där. Minsta lilla känning och du stannar hemma.

I stället fick Fredrik se assisterande tränaren Tony Lindström och sportchefen Niklas Söderström sköta coachningen i båset mot Vimmerby, där motståndarlagets tränare Phil Horsky utnämnde Hammers till ”det bästa laget vi mött” och ”mycket bättre än Troja”.

ANNONS

– Att stå i båset mitt i en brinnande Hockeyettan-final är inga problem. Men att se matcherna på datorn var fruktansvärt nervöst!

Hockeyettan södra är ännu så länge förskonat från coronan. Till skillnad från exempelvis östra där hela omgången senast ställdes in.

– Min son Emil (Johansson) spelar i Sollentuna och fick beskedet bara några timmar före matchen mot Wings att den var inställd då spelare där hade testat positivt.

Och just inställda matcher kan bli ett stort problem, tror Fredrik.

– Att då hitta speldagar i ett redan tajt spelschema så att det passar alla kan bli enormt svårt. Ett alternativ är att flytta starten av Allettan och Fortsättningsettan från den 28 december till nästa år.

– För det får ju aldrig bli någon parodi, hälsan måste gå före. Om läget då skulle förvärras och dra ut på tiden måste man se över det och eventuellt pausa. För samtidigt blöder ju alla klubbar ekonomiskt.

ANNONS