Hugo Johansson och hans Halmstad Hammers tar sig an Hanhals på bortais under fredagskvällen.
Hugo Johansson och hans Halmstad Hammers tar sig an Hanhals på bortais under fredagskvällen. Bild: Jari Välitalo

Alla covid 19-tester negativa – Hammers spelar mot Hanhals

Det blir match under fredagskvällen för Halmstad Hammers. Osäkerheten kring om laget drabbats av covid-19 är borta i och med att alla spelare testat negativt.
– Det är klart att vi är glada för det här beskedet, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Åtta spelare har friskförklarats och finns återigen med i truppen som åker till Kungsbacka under fredagskvällen för en drabbning med Hanhals.

– Det här blev en bra utväg ur det hela, säger Fredrik Johansson, Hammers tränare inför matchen.

För Hammers, som fick flytta fram matchen mot Nybro i onsdags, var det jätteviktigt att få komma igång med matchspel igen.

– Skulle vi ha lagt ner matcherna i två veckor hade vi fått ett supertajt spelschema eftersom vi hade fått stoppa in matcher i ett redan tajt schema, säger Johansson.

Han får emellertid klara sig utan en sextett spelare i bortamötet. Jakob Hellsten, Alexander Andersson, David Stenbacka och Rasmus Nilsson är alla sjuka och Martin Vaakanainen och Ludvig Wulff är borta på grund av skador.

ANNONS

– Martin (Vaakanainen) är bara en vecka bort från att börja träna ordentligt, för Ludvig (Wulff) dröjer det ett gäng veckor till, säger Johansson.

Däremot är förhoppningen att det rykande färska nyförvärvet Alexander Johansson gör debut för Hammers.

– Det är ett helt annat Hanhals som vi kommer att möta nu jämfört med under försäsongen. De spelar med en helt annan pondus och självförtroende så det gäller att vi är på tårna för det här kommer att bli en tuff match, säger Hammerstränaren.

ANNONS