Jonathan Svedberg fick kliva in på en ovan roll som mittback när lagkaptenen Andreas Johansson blev febersjuk.
Jonathan Svedberg fick kliva in på en ovan roll som mittback när lagkaptenen Andreas Johansson blev febersjuk.

Succé för HBK:s nya mittbackspar: ”Nervös hela veckan”

Andreas Johansson var febersjuk och kunde inte spela i en i övrigt skadedrabbad backlinje.
Då tvingades HBK-managern Magnus Haglund kasta in Jonathan Svedberg i mittförsvaret tillsammans med allsvenska debutanten Gabriel Wallentin.
– Jag hade bara spelat 15 minuter som mittback tidigare – mot Brentford på träningslägret, säger Svedberg.

ANNONS
|

Det var med viss skepsis som HBK klev in till premiären mot AIK med två nya mittbackar som aldrig spelat eller tränat tillsammans på positionerna.

Men det gick som en dans.

Både Jonathan Svedberg och Gabriel Wallentin imponerade och uppträdde som om de var hur rutinerade och samspelta som helst.

– Ska jag vara ärlig så har jag varit nervös hela veckan. Jonte är ju inte så van i mittbacksrollen och jag visste inte om han kunde hjälpa mig som Ante kan, men det gick ju jättebra. Jag är nöjd, säger Wallentin, som i vintras kom tillbaka till HBK från sin tid som lån i Skövde AIK.

ANNONS

LÄS MER:Höjdpunkter: Se det bästa från HBK:s allsvenska premiär mot AIK

Fem mittbackar borta

Förutom Andreas Johansson hade HBK ytterligare fyra tilltänkta mittbackar borta. Jospeh Baffo, Marcus Olsson, Benjamin Hjerstrand och Taulant Parallangay är alla skadade.

Svedberg fick i lördags kväll veta att han skulle gå in i stället för lagkaptenen Johansson och fick förbereda sig så gott han kunde.

– Jag fick titta på lite klipp hur jag skulle agera och försökte sedan göra det så bra som möjligt. Fysiskt var det inga problem, men det blev rätt mycket duellspel när Guidetti (John) kom in och då var det tufft, tycker Jonathan Svedberg.

”Tajta och solida”

Efter en heroisk insats där HBK fredade målet med all önskvärd tydlighet i slutet lyckades det bli premiärseger och tre poäng.

– Jag älskar att spela den här typen av matcher när det är så mycket AIK:are på plats och Halmstadborna kommit hit för att stötta oss, säger Svedberg.

Wallentin nickar instämmande:

– Otroligt att det kom så mycket folk och riktigt roligt var det. Jag har gått här på Örjans vall sedan jag var 9-10 år och aldrig varit med om att det varit så stor publik.

– Men vi gjorde en bra match. Vi blev lite låga emellanåt, men jag tyckte ändå att vi hade kontroll och fick bort de inlägg som kom. Vi var tajta och solida.

ANNONS

LÄS MER:Drömstart för HBK och Granath i allsvenska premiären

ANNONS