Badminton HBMK
Badminton HBMK Bild: Jari Välitalo

”Vi har inte inte varit ordinarie en enda match”

Badmintonligan pausas på obestämd framtid. Anledningen är naturligtvis den ökade smittspridningen av covid-19 som redan har påverkat många lag i serien, inte minst då Halmstad BMK.

ANNONS
|

– Vi har inte kunnat spela med ordinarie lag en enda match den här säsongen. Så för mig var det både väntat och vettigt, säger tränaren Ronny Gunnarsson.

Inte minst på grund av den stora andelen internationella spelare från framför allt Danmark har försvårat situationen med hårdare karantänsregler i många av länderna.

– Flera av våra danska spelare har inte tillåtits komma eftersom de sedan skulle ha spelat internationella turneringar och då helt enkelt hade behövt sitta i karanän, förklarar Ronny med den danska kvartetten Rasmus Messerschmidt, Mikkel Mikkelsen, Sofie Holmboe Dahl och Elisa Melgaard upptill slovaken Milan Dratva samt holländskan Gayle Malhulette i laget..

ANNONS

Mot Aura senast saknades fem(!) ordinarie spelare, vilket naturligtvis också var förklaringen till 0–6-smällen.

Därför skulle seger mot Trollhättan på tisdag ha varit ett måste för att inte tappa kontakten med tätlagen. Men den flyttas nu alltså fram.

– Jag är övertygad om att vi hade vunnit. Å andra sidan, a tt som etta eller tvåa gå direkt till semifinal är i mina ögon ingen fördel eftersom är det något som spelarna nu behöver så är det matcher, anser Gunnarsson och avser att HBMK då i stället skulle hamna i Mellanserien.

Men när den sedan startar återstår att se.

– Jag skulle inte tro att seriespelet kommer igång den här sidan nyår med tanke på att smittspridningen är som störst i de regioner som många av lagen kommer ifrån.

Då återstår nästa problem. Att hinna spela ikapp, korta av eller förlänga säsongen.

– Eftersom man fortfarande säger att det ska bli ett OS är det många av spelarna som behöver samla poäng i de internationella turneringarna för att ha chansen att kvala in. Och risken är ju då att de kolliderar med seriematcherna, tror Ronny.

HBMK-tränaren har också skrivit till förbundet för att reda ut en del oklarheter.

– Men där har jag ännu inte fått svar.

ANNONS

I stället väljer Halmstad BMK den kommande veckan att bedriva utomhusträning för att alla ska kunna hålla igång.

– De under 15 år och vår elittrupp får träna och spela, men mellanskiktet får i nuläget inte ens träna och då valde vi den här vägen.

ANNONS