Halmstadprofilen och travtränaren Anders Lindqvist, 72, har hittat kärleken i Carina Bergman, 59, från Umeå.
Halmstadprofilen och travtränaren Anders Lindqvist, 72, har hittat kärleken i Carina Bergman, 59, från Umeå. Bild: tv4/privat

Travtränaren Anders Lindqvist har hittat kärleken efter ”Bonde söker fru”

Under våren och sommaren kunde tv-tittare följa hur Halmstadprofilen och travtränaren Anders Lindqvist letade efter en livskamrat i ”Bonde söker fru – Jorden runt”.
Det blev ingen kärlek under programmet, men sedan dess har relationsstatusen förändrats.
– Carina är min stora kärlek som jag hoppas vill ha mig till sin man, säger Anders Lindqvist om sin nya kärlek.

ANNONS
|

Han ställde upp i tv-programmet ”Bonde söker fru – Jorden runt” som sändes under våren och sommaren, i hopp om att hitta en livskamrat och den stora kärleken. Även om Anders Lindqvist, 72, hittade vänskap så uteblev kärleken.

Tills nu.

Några månader efter att programmet sänts har relationsstatusen ändrats och Anders Lindqvist lever numera i ett förhållande med Carina Bergman, 59, från Umeå.

– Vi träffades genom gemensamma bekanta. Vi blev relativt snabbt förälskade i varandra och det hjälpte givetvis till att Carina liksom jag är från Umeå, säger Anders Lindqvist som har ett förflutet som travtränare på Halmstadtravet men som nu är bosatt i Frankrike sedan tre decennier tillbaka.

ANNONS

Lindqvist: ”Jag är kär helt enkelt”

Under inspelningen av ”Bonde söker fru” berättade Anders Lindqvist att han inte tidigare hade dejtat.

Vad lärde du dig av det och använder du dig av det när du bjuder ut Carina på dejt?

– Jag borde ha lärt mig något av ”Bonde söker fru” men det är svårt att lära gamla hundar sitta, säger han och fortsätter:

– När jag är med Carina använder jag mig inte speciellt mycket av gamla lärdomar, utan jag föreslår romantiska saker som jag gillar och vet att Carina uppskattar. Jag bjuder Carina på kaffe på sängen varje morgon och lagar min fruktgröt till oss efter vi gått våran morgonpromenad.

Berätta vem Carina är. Tycker hon om hästar och delar hon ditt intresse för travsporten?

– Carina är min stora kärlek som jag hoppas vill ha mig till sin man. Hon berikar mitt liv med värme och kärlek varje dag och det bara växer. Hon är min själsfrände, den kvinna jag vill dela resten av mitt liv med. Vi delar samma humor och har det väldigt trevligt tillsammans. Jag är kär helt enkelt, säger han.

– Carina är det vackraste som finns. Hon börjar mer och mer tycka om hästar och försöker dela mitt superstora intresse för travsporten trots att det är en ny värld för henne. Jag har redan fått henne att åka med mig bakom en snäll travare. Jag har definitivt hittat den rätta i min Carina.

ANNONS

Pendlar mellan Sverige och Frankrike

I ”Bonde söker fru” fick Anders Lindqvist kritik för att han ”satt fast” i mobilen hela tiden och inte ägnade tillräcklig tid till brevskrivarna på gården.

– Kritiken var berättigad. Jag och Carina har pratat mycket om den biten och hon respekterar mitt arbete samtidigt som jag respekterar vår relation. Hon är den enda kvinna som jag är beredd att avsätta mer tid för kärlek och mindre tid för travsporten, säger Lindqvist.

Du har bott i Frankrike i närmare tre decennier, Carina bor i Sverige. Är du på väg hemåt igen?

– Jag trivs väldigt bra i Sverige med Carina, men trivs också fantastisk bra i Frankrike. Carina trivs som tur är också i Frankrike så drömmen är att vi kan ha boende på bägge ställena. Vädret är ju mycket bättre i Frankrike på vintern, men Sverige är betydligt trevligare på sommaren, säger Lindqvist och utvecklar:

– Just nu pendlar vi mellan Ekerö och Paris tills vi hittat vårt gemensamma drömboende. Tips på bra boende tas gärna emot, nära travbana är helt nödvändigt.

Du tränar inga egna hästar just nu men är mentor och coach till andra tränare i Frankrike.

– Få, om någon svensktalande, har den erfarenheten och kunskapen om fransk travsport som jag har och jag tycker det är trevligt att dryga ut pensionen och ge lite råd. Eftersom jag kommer vara i Sverige också, finns jag även till förfogande att ge rådgivning i form av konsultinsatser och erbjuda mina tjänster i mån av tid, säger Anders Lindqvist.

ANNONS

Lindqvist: ”Har underbara kyssar”

Jag har dessutom hört rykten om att du kanske dyker upp på travbanorna igen. Har du någon tanke på att lösa licens igen?

– Ja, till våren kommer jag nog börja köra lite lopp igen. Det kliar i fingrarna att köra häst!

Du har dessutom tävlat på alla banor i Sverige utom på Vaggeryd. Är det en morot som lockar? Samt att du har tävlat i 19 olika länder men har Australien och Nya Zeeland på din ”bucket list” att klara av. Hur tänker du kring det?

– Jag kommer försöka att beta av några banor till däribland den vita fläcken Vaggeryd, samt några till länder förutom de 19 länder jag redan tävlat i. Jag vill så gärna att Carina ska få se mig tävla som kusk, säger Lindqvist.

Hur mår du just nu?

– Jag är en mycket lycklig man tillsammans med min fantastiska kvinna som har underbara kyssar. Just nu ser jag mest fram emot att vi ska hitta oss ett boende som känns som vårt gemensamma hem. I övrigt är hälsan lika bra som när jag var i femtioårs åldern innan jag drabbades av min första cancer, säger Lindqvist och avslutar:

– Livet är på topp, ingenting att klaga på annat än att pensionen är för låg för det liv jag vill leva.

ANNONS

LÄS MER: Förre Halmstadprofilen Anders Lindqvist letar kärlek i tv: ”Man är ju galen”

LÄS MER: Så gick det med kärleken för Halmstadprofilen i ”Bonde söker fru”

ANNONS