Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint tittar på EM-tävlingarna med stavhopparna Angelica Bengtsson och Michaela Meijer.
Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint tittar på EM-tävlingarna med stavhopparna Angelica Bengtsson och Michaela Meijer.

Torneklint: Bra bränsle mot sommaren

Målet var tre svenska medaljer i inomhus-EM i friidrott, men det blev två.

ANNONS
|

Hon är dock inte missnöjd med de tre tävlingsdagarna i Glasgow. Fredrik Samuelssons fjärdeplats i sjukamp ser hon som nästan en medalj.

- Han ska vara stolt, säger hon.

- Det är många som krigat på bra och ser man på lång sikt så var det mycket som var bra, säger Torneklint.

ANNONS

Att favoriten på 800 meter, Andreas Kramer, misslyckades tror Torneklint kan bero på att formen inte var lika bra som tidigare under inomhussäsongen. Och att stavhopparen Michaela Meijer inte heller lyckades i finalen ser inte Torneklint som ett misslyckande eftersom hon precis kommit tillbaka efter skada.

Allra bäst gick det för längdhopparen Thobias Nilsson Montler, som tog silver. Stavhopparen Melker Svärd Jacobsson tog brons.

- Melkers brons var helt fantastiskt efter allt strul som han haft de senaste åren, säger Torneklint om stavhopparen som haft flera skador, sjukdomar och depression.

- Det har varit en del stolpe ut i EM, men mycket lovar ändå gott om man ser framåt. Det här var bra bränsle mot sommarsäsongen.

Glasgow, TT:s utsända

ANNONS