SK Laxens tränare Stefan Adlerborn är mer än nöjd då klubben kommer ha 24 simmare med på sim-SM i Umeå. En rekordnotering för Halmstadklubben. Arkivbild.
SK Laxens tränare Stefan Adlerborn är mer än nöjd då klubben kommer ha 24 simmare med på sim-SM i Umeå. En rekordnotering för Halmstadklubben. Arkivbild. Bild: Carl Fredrik Johansson

SK Laxen skickar rekordmånga simmare till SM: ”Fantastiskt”

SK Laxen kommer att ha 24 simmare som åker till SM i Umeå som startar den 28 juni.
Det blir en rekordnotering för Halmstadklubben som också laddar för att arrangera Sum-Sim på Brottet i mitten av juli.
– Vi har aldrig haft så många. Det är fantastiskt bra! säger tränare Stefan Adlerborn.

ANNONS
|

Den här veckan är det dags för sim-SM i Umeå och för Halmstadklubben SK Laxen kommer det innebära en rekordnotering.

24 simmare kommer nämligen att representera klubben. Ett antal som SK Laxen aldrig haft på ett SM tidigare.

– Vi har aldrig haft så många. Det är fantastiskt bra! säger tränare Stefan Adlerborn.

Vad beror det på att ni har så många simmare med?

– Jag skulle säga att det är ett bra och långsiktigt arbete. Sen måste man också ha lite tur i generationerna och våra 07:or är jättebra. Vi har en stor och bred verksamhet och har man en bred verksamhet så växer den. Det är oväntat till och med för mig att vi har det såhär.

ANNONS

På SM blir det stora medaljhoppet Oscar Bjering på 200 meter frisim i killar juniorer menar tränare Fredrik Pettersson.

– Det är den realistiska guldchansen vi har. Han är rankad etta bland juniorerna inför. Annars är det våra killar i lagkapperna som har den största spetsen på juniorsidan i både frisim och medley. Sen har vi några ströchanser på medaljer. På seniorsidan är det Moa Bergdahl som simmar bröstsimsgrenarna. Hon har lite medaljer att försvara så henne hoppas vi på, säger Fredrik Pettersson.

Mellan den 12–16 juli kommer SK Laxen att stå värd för årets Sum-Sim (svenska ungdomsmästerskapen i simning) och på hemmaplan kommer klubben att ha 25 simmare.

– På Sum-Sim har vi väldigt många medaljchanser. Det är jätteroligt att vi arrangerar Sum-Sim vilket vi har gjort flera gånger, senast 2005. Vi är en bra arrangörsklubb och har arrangerat SM flera gånger så det är bara kul att kunna bjuda in sim-Sverige till den här fantastiska arenan, avslutar Stefan Adlerborn.

ANNONS