Travtränaren och Halmstadprofilen Anders Lindqvist sökte kärlek i tv-rutan under våren och sommaren. Valet föll på hästtjejen Charlotta Forslund och de har hållit kontakt efter programmet.
Travtränaren och Halmstadprofilen Anders Lindqvist sökte kärlek i tv-rutan under våren och sommaren. Valet föll på hästtjejen Charlotta Forslund och de har hållit kontakt efter programmet. Bild: Tv4

Så gick det med kärleken för Halmstadprofilen i ”Bonde söker fru”

Han sökte kärleken i tv-rutan och bjöd in sina kvinnliga brevskrivare till hästanläggningen i Frankrike.
Men hur gick det egentligen i sökandet efter en livskamrat för Halmstadprofilen Anders Lindqvist?
– Alla kvinnorna var fantastiska, säger han efter att serien sänts.

ANNONS
|

Travlegendaren och Halmstadprofilen Anders Lindqvist, 71 år, har sedan snart 30 år tillbaka sin bas på stora franska hästanläggningen Grosbois utanför Paris, men var under ett decennium tränare på Halmstadtravet.

Under våren och sommaren har han synts i tv-rutan i programmet ”Bonde söker fru – jorden runt” för att försöka finna kärleken.

Nu berättar han för HP-sporten om tv-programmet och om han fann kärleken eller inte.

– Det var både mycket jobbigt och samtidigt spännande att ställa upp i Bonde söker fru. Dessutom har det varit lärorikt och det har fått mig att fundera på relationer och värden i livet, plus att jag fick nya vänner för framtiden, säger han från hästanläggningen i Frankrike.

ANNONS

Han fick en hel del brev från kvinnor som var intresserade och ville träffa honom.

– Jag är grymt imponerade av de flesta som skrev till mig. Det var otroligt många mycket fina brev. Jag hade definitivt inte klarat det så bra, säger han.

Tog hjälp av produktionen för att välja

Men alla breven gjorde beslutet att välja ut några av dem för övermäktigt för Anders Lindqvist.

– Ärligt talat klarade jag inte av välja bland alla de många fina breven utan jag tog hjälp av produktionen att välja, säger han.

De utvalda kvinnorna fick komma till hästanläggningen utanför Paris men under programmets gång riktades lite kritik mot travtränaren som tycktes pilla lite för mycket med mobiltelefonen för vissa av deltagarnas smak. Med facit i hand hade han kanske agerat lite annorlunda om han fick en chans till.

– Det är många saker jag kanske skulle ha velat gjort annorlunda men det är svårt att peka på något speciellt mer än att jag skulle haft telefonen i flygplansläge, säger han och skrattar.

Till slut föll valet på Charlotte Forslund, en 59 år ung hästtjej och lärare från Bestorp i Östergötland.

– Alla kvinnorna var fantastiska på varsitt sätt, men Charlotte hade något jag inte kan sätta ord på som fällde avgörandet i en hård målfotostrid om jag får prata travspråk, säger Anders Lindqvist.

ANNONS

Men kärleken infann sig inte hos paret som numera är goda vänner i stället.

– Jag vet inte till hundra procent varför vi inte blev ett par, men jag tror inte jag är den personen som klarar av att bli kär på så kort tid övervakad av kameror, högtalare och folk hela tiden. Jag hoppas och tror att det var ett ömsesidigt beslut, säger han.

Skulle göra om det om chansen gavs

Vad var det som fattades mellan er?

– Tid och kanske att hon skulle ha varit mera införstådd i mitt brinnande intresse för travsporten, säger Anders Lindqvist.

Har du och Charlotte fortfarande kontakt med varandra?

– Ja, jag besökte Charlotte nu efter att programmet hade visats klart och det var verkligen trevligt, säger han.

– Det sämsta med programmet var att det tog så lång tid från att det spelades in till att det hade visats på TV4. Det kändes som om man måste gå under radarn hela tiden, vilket gjort att jag legat lite lågt.

Skulle du kunna tänka dig att göra om detta om du fick chansen?

– Jag skulle definitivt göra om det om jag fick chansen, ”gör om och gör bättre” finns ett talesätt som heter, säger Anders Lindqvist.

ANNONS

I dag mår Anders Lindqvist bra och omger sig av nära och kära – och hästarna förstås.

– Jag har turen att må förträffligt. Jag har många friska barn och barnbarn plus härligt många goda vänner och dessutom förmånen att ha väldens bästa och trevligaste sport, hästsporten, som mitt stora intresse och jobb.

LÄS MER: Förre Halmstadprofilen Anders Lindqvist letar kärlek i tv: ”Man är ju galen”

ANNONS