Oskarshamns John Dahlström, vänster, efter segern mot Timrå: "Skönt att få matchserien kvitterad." Arkivbild.

Oskarshamns tredje period grejade vinsten

För första gången i matchserien var matchen slut när tre perioder spelats. Oskarshamn målade på i den sista perioden, besegrade Timrå med 5-2 och visade att laget utmanar om SHL-platsen.

|

Oskarshamn var laget som var närmast ett mål under den inledande perioden. De första heta lägena skapades i powerplay och därefter hade man en puck i mål som dömdes bort på grund av målbur ur läge.

- Jag tycker att vi skapar mycket lägen, säger John Dahlström.

Sointu satte ledningsmålet

Timrå vann senast och var laget som hade chans att koppla grepp om matchserien. Men i den andra perioden skruvade Oskarshamn upp trycket i sina gästers zon och det logiska ledningsmålet signerades av Matias Sointu. Men hemmaglädjen varade bara i några få minuter, för med bara 1.01 kvar att spela av perioden lyckades Timrås Gustav Nielsen kvittera till 1–1.

Risken, eller chansen om man så ville, till en ny förlängning kändes överhängande när lagen äntrade isen för att spela den tredje perioden. Men efter 1.52 visade Oskarshamn en ambition om att få gå och lägga sig i tid den här kvällen. Matias Sointu var åter siste hemmaspelare på pucken som ramlade in i Timrås kasse.

Drygt sju minuter in i perioden utökade John Dahlström Oskarshamns ledning till 3–1. Stämningen bland de 3275 åskådarna, åter fullsatt, närmade sig kokpunkten i takt med hemmalagets framgångsrika spel och målskytte.

- När vi spelar här hemma inför den här publiken, det är svårt att inte bli taggad, säger John Dahlström.

Snart kom även ett fjärde hemmamål genom kapten Jonas Engström, hans fjärde mål i matchserien. Filip Hållander reducerade för Timrå innan John Dahlström också blev tvåmålsskytt.

- Det är alltid kul att göra mål, så är det.

Avgörandet närmar sig

John Dahlström betonar glädjen i en matchserie som trots allt gäller en hel del.

- Det är bara glädje för vår del, det är sådana här matcher man längtar till i omgång 20 och 30 i grundserien.

Det står 2–2 i matchserien som avgörs i bäst av sju. Båda lagen är två segrar från SHL. För att Oskarshamn ska nå svensk ishockeys finrum krävs att laget vinner en match utan sin kokande hemmaarena som stöd och inspiration.

- Vi har spelat bra där uppe och tagit det till sudden två gånger, nu är det dags att ta en seger, säger John Dahlström om sitt lags perspektiv inför match fem som spelas i Timrå på torsdag.