Strömvallen i Oskarström är inte bara bandyarena utan också öppen för skolor och allmänheten.
Strömvallen i Oskarström är inte bara bandyarena utan också öppen för skolor och allmänheten. Bild: Emma Gustafsson/arkiv

Nya grepp ska ge tidigare is på Strömvallen

Oskarströms Bandyklubb har dragit sig ur division 2. Men det påverkar inte skötseln av den kommunala konstfrusna isbanan i Oskarström i vinter.

ANNONS
LocationOskarström|
|

– Nej, en stor orsak till att vi har isen i Oskarström är för allmänheten och skolorna så vi kommer givetvis att ha is i år också, säger Jonas Eidergård, enhetschef för kust och idrott på Halmstads kommun.

HP berättade tidigare i veckan att Oskarströms BK inte har anmält sig till division 2-spel i vinter på grund av problem att få ihop spelare.

Hur mycket hyresintäkter förlorar kommunen på att det blir färre matcher på Strömvallen?

– De hyresintäkterna är väldigt små. Driften på en isbana är uppe i miljonbelopp. Jag ska inte säga att hyresintäkterna varken gör till eller från, men de är väldigt små jämfört med utgifterna, svarar Jonas Eidergård.

ANNONS

Kommunens ambition är att ha is på banan i november. I fjol dröjde ispremiären till mitten av december, men Jonas Eidergård hoppas att nya vindskydd runt banan ska hålla kylan kvar bättre i isen.

Ansvariga har också varit på studiebesök på elitseriearenan Sjöaremossen utanför Varberg.

LÄS MER:Oskarström lämnar division 2: ”Var tvungna att göra något”

ANNONS