Anna Barthold. Arkivbild.

Luleå utslaget: "Otroligt ledsen"

Luleå Basket har tagit fem raka SM-guld. Men i år tog det stopp redan i kvartsfinalen. Nykomlingen Högsbo bjöd på en rejäl skräll och skickade ut mästaren med 2–1 i matcher efter att ha vunnit det tredje och avgörande mötet på bortaplan med 94–90.

|

- Jag har svårt att sätta ord på det, jag är otroligt besviken och ledsen, sade Luleå-kaptenen Anna Barthold till SVT Sport.

- För mig fanns det inte att säsongen skulle ta slut i dag.

Göteborgsklubben Högsbo, som slutade sjua i grundserien, lade grunden för segern i den första och andra perioden och gick till paus med ledning 53–49. Matchen levde dock in i det sista innan Tiasha Gray kunde spika slutresultatet på straff.

Därmed missade Luleå chansen att ta sitt sjätte raka guld.

Ett litet plåster på såren för norrbottningarna är dock att storstjärnan Chastity Reed, som anslöt till klubben inför säsongen, blev utsedd till årets mest värdefulla spelare och årets forward tidigare under dagen.

Under grundserien var 30-åringen klubbens främsta poänggörare, hon tog flest returer, hade flest assist och steals – dessutom gjorde hon det med högst effektivitet.

I semifinalen ställs Högsbo mot Lund, som slog ut Alvik med 2–1 i matcher.