Backen Jonas Fredriksson lämnar Halmstad Hammers för spel i seriekonkurrenten Tranås. Arkivbild.
Backen Jonas Fredriksson lämnar Halmstad Hammers för spel i seriekonkurrenten Tranås. Arkivbild. Bild: Niclas Jönsson

Spelarduo lämnar Halmstad Hammers

Det blir ingen fortsättning för två av Halmstad Hammers spelare. Backen Jonas Fredriksson och forwarden Jacob Sundberg erbjuds inga nya kontrakt med Halmstadklubben.

ANNONS
|

Halmstad Hammers ser om sitt hus rejält inför kommande säsong.

14 spelare står i nuläget med kontrakt samtidigt som några spelare har fått se sig om efter nya klubbar.

En av dem är backen Jonas Fredriksson som anslöt till Hammers från engelska Sheffield Steelers för två säsonger sedan. I Hammers blev det totalt 36 poäng (5 mål + 21 assist) på 81 matcher.

Fredriksson kommer i stället att möta Hammers under nästa säsong då han är klar för seriekonkurrenten Tranås.

Inte heller forwarden Jacob Sundberg får nytt kontrakt.

21-åringen, som har fyra SHL-matcher med Timrå på meritlistan, stod för 16 poäng (4 mål + 12 assist) under sina två säsonger i Halmstadklubben. Sundberg är klar för division 2-laget IK Guts.

ANNONS

– Det är två fina killar och vi har haft bra samtal med dem. Det handlar om att vi vill ha in en annan typ av spelare i truppen och då får inte alla plats, säger Niklas Söderström, sportchef i Hammers.

Hammers trupp 21/22 består av: Målvakter: Jacob Crespin och Hampus Nivalainen (ny), backar: Hampus Johansson, Tom Johansson, Oliver Lexenberg, Filip Persson (ny) och Jakob Stöffling och forwards: Robin Dahse, Victor Gagic (ny), Melker Iversen, Hugo Johansson, Alexander Klarin, Ludvig Levinsson (ny) och Carl Westberg.

ANNONS