Säkrat kontrakt – nu går Hammers för seriesegern

Det var inget bländande spel som Halmstad Hammers bjöd på mot Kallinge-Ronneby.
Men det var stabilt och räckte till seger och säkrat kontrakt. Nu går Hammers för serieseger och fortsatt chans på kval till Hockeyallsvenskan.
– Det är tre matcher kvar och det räcker med en seger, konstaterar Hammerstränaren Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Hammers 4

Kallinge-Ronneby 1

(3–0, 0–1, 1–0)

Hammers inledde lite tveksamt på hemmais mot Kallinge-Ronneby. Spelet stämde inte och det såg lite blekt ut ute på isen.

– Vi var väldigt besvikna och jag tänkte ta en timeout efter sex minuter för då var jag inte nöjd. Då ven det lite om oss och vårt koncept fallerade litegrann, säger Hammerstränare Fredrik Johansson och fortsätter:

– Jag väntade till powerbreaket och tog ett snack och där tycker jag att det blev en uppryckning. Vi får 1–0 precis innan powerbreaket och sedan 2–0 och 3–0 och där tycker jag att vi växlar upp.

ANNONS

1–0 och 2–0 stod lagkapten Robin Dahse för innan William Berg avslutade målskyttet i den första perioden.

I andra dröjde det bara 22 sekunder innan reduceringspucken från Linus Wernersson-Libäck satt bakom Jakob Hellsten i Hammersmålet.

– Det var ett helt onödigt mål. Hampus Johansson kunde ha tagit en meter och lagt ner pucken. Nu blir det en icing och tekning och mål. Det är bortkastat, konstaterar Johansson.

Andra perioden blev en hattig historia med böljande spel från båda lagen.

Åtta utvisningar störde Hammers som tappade lite av sin spelstruktur.

– Det kanske inte var så jävla vackert men jag tycker ändå att vi är stabila någonstans. Vi gör 4–1 i tredje och håller linan ut. Vi gav dem inget syre, säger Johansson efter att Ludvig Nilsson avslutat Hammers målskytte.

I slutänden var det en nöjd Hammerstränare som kunde konstatera att kontraktet var säkrat.

– Jag är jättenöjd med segern, jag kanske hade velat se lite mer av spelet, men vi har tätt på given och det har varit många matcher, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att vi har säkrat kontraktet och nu går vi för seriesegern rakt av. Vi har tre matcher kvar och det räcker med en seger. Och tre poäng till in på kontot är skönt, jäkligt skönt till och med. Vi vill vidare och vi ska fixa det. Vi ska fan inte kasta bort det här.

ANNONS
ANNONS