Oliver Olsson hade inte gjort mål på länge men när Hammers tog femte raka segern tog anfallarens måltorka slut.
Oliver Olsson hade inte gjort mål på länge men när Hammers tog femte raka segern tog anfallarens måltorka slut. Bild: Jari Välitalo

Olsson hittade målet igen efter hjärnskakningen

Oliver Olsson har haft en tuff inledning på 2021.
Men efter hjärnskakning och måltorka lossnade det äntligen för Hammers prestigevärvning i segermatchen mot Tyringe
– Det känns skönt att få göra mål igen. Det var ett tag sedan, skrattar han.

ANNONS
|

Hockeyettan södra vår

Hammers 5

Tyringe 1

(2-1, 1-0, 2-0)

Hammers fortsätter att vinna och tog femte segern i rad när jumbon Tyringe avfärdades i Halmstad arena ishall.

Senast lagen stötte på varandra råkade Oliver Olsson ut för en hjärnskakning som hållit honom borta från isen i några veckor.

Men nu är han tillbaka i gammalt gott slag.

– Det var bara en liten lätt hjärnskakning. Förra gången var det värre och då kände jag av det mycket mer, säger Oliver Olsson.

Han har kört hjärntrappan och undan för undan blivit bättre.

Men så var det just det där med målskyttet.

ANNONS

Hammersanfallaren försökte och försökte. Problemet var bara att det alltid var något annat i vägen – en klubba, en skridsko eller Tyringemålvakten Viktor Carlsson.

Till slut kom dock det förlösande målet som fastställde slutsiffrorna till 5-1 med fem och en halv minut kvar.

Det gick inte att ta miste på glädjen.

– Jag har inte gjort mål sedan före jul så det betydde mycket att få göra det igen. Lexenberg (Oliver) jobbade fram pucken och jag siktade inte så mycket utan bara klämde till. Jag vet var målet står, ler han.

Oliver har bytt femma och tagit plats i den första sedan Alexander Johansson flyttade till SHL-laget Linköping.

– Jag känner Dahse (Robin) sedan tidigare när vi spelade ihop i Pantern och vet hur hans spel fungerar. Det ska nog bli ännu bättre framöver.

Tyringe gjorde mål rekordsnabbt

Annars fick Hammers en riktig mardrömsstart.

Redan efter åtta sekunder tog Tyringe ledningen genom Simon Ericsson och det dröjde ett tag innan hemmalaget hämtat sig från chocken.

Men innan perioden var slut hade William Berg kvitterat i helt öppet mål och Hugo Gabrielsson krutat in 2-1 i backposition.

När sedan Robin Dahse krigade sig igenom Tyringes försvar och lyckades lirka in 3-1 redan efter 33 sekunder i andra hade Hammers kopplat greppet.

ANNONS

– Det var svårt att scouta Tyringe eftersom de hade sju nya transatlanter i laget. Därför fick vi hålla fokus på vår egen uppgift, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Hammers ökar försprånget i toppen

Det lyckades laget bra med och ökade på till både 4-1 och 5-1 i slutperioden. Först var det Carl Westberg som hittade rätt med sitt tredje mål på två matcher och därefter klev Olsson in i handlingen.

– Vi gjorde inte någon av våra bättre matcher, men det känns skönt att ha vunnit fem i rad nu. Stämningen i laget är på topp och det är kul att gå ner till träningen, tycker Olsson.

Samtidigt som Hammers vann lyckades Tranås besegra Hanhals i kvällens toppmöte och det gör att Halmstadlaget drygade ut sin ledning i tabellen. Försprånget är nu sex poäng till Tranås med en match mindre spelad.

– Vi ska bara fortsätta. Förstaplatsen ska vara vår – något annat finns inte, slutar Olsson.

LÄS MER: Doldisen matchhjälte igen: ”Ingen är gladare än jag”

ANNONS