Carl Westberg inledde målskyttet när Halmstad Hammers körde över Hanhals med 5–2.
Carl Westberg inledde målskyttet när Halmstad Hammers körde över Hanhals med 5–2. Bild: JESPER ZERMAN

NHL-proffsen gör Hammers bättre – ny seger

NHL-proffsen gör Halmstad Hammers träningar vassare. Det hoppas klubben dra nytta av när nu en ny säsong står inför dörren.
– De är fullfjädrade spelare och kommer hit med sin professionalism, säger Hammers tränare Fredrik Johansson efter 5-2-segern mot Hanhals

ANNONS
|

Hanhals 2

Hammers 5

(0-4, 2-1, 0-0)

Det har varit många meriterade spelare på Hammers träningar de senaste åren.

I fjol var Oscar Fantenberg från Vancouver med och körde under sommarmånaderna – i år har klubben haft ett annat NHL-besök i form av Pierre Engvall som tränat i Halmstad sedan hans lag Toronto åkt ur NHL-slutspelet.

Dessutom har SHL-stjärnan Robin Alvarez, som nyligen skrev på för Frölunda, hållit formen i Halmstad ishall.

– Det handlar om väldigt ödmjuka killar som kommer med råd, tips och drar upp farten på träningarna. Engvall var överraskad och tyckte att det redan var en jävla bra fart här och det är förstås skoj att höra, ler Fredrik Johansson.

ANNONS

Rivstart och fyra mål på 18 minuter

I träningsspelet har Hammers också visat bra stabilitet och styrka.

I onsdagens träningsmatch i Kungsbacka rivstartade Halmstadlaget på nytt och när klockan hade tickat fram till 18.13 stod det 0–4 på ljustavlan.

Calle Westberg öppnade målskyttet med att göra 1-0 på en retur och Marcus Borgh skickade strax därpå in tvåan innan Oliver Olsson höll sig framme vid 3–0-målet. 4-0 sprätte sedan Hugo Johansson in sedan Westberg förarbetat.

– Första perioden var jättebra, men sedan tappade vi fart i skridskoåkningen och Hanhals kunde komma tillbaka i matchen, tycker Johansson.

Alexander Stensson krutade in 1–4 och Erik Hansson reducerade till 2–4 när Hammers var en spelare mer på isen, men ett nytt powerplay i slutet gav Hammers 5–2 sedan Melker Iversen styrt in pucken med 22 sekunder kvar av andra perioden.

– Det var ett psykologiskt viktigt mål för sedan kontrollerade vi matchen och spelade stabilt hela den tredje perioden. Jag tycker att vi är ganska bra just nu och har ett fint kombinationsspel.

Hammersspelare testas för corona

Då saknade Hammers ändå viktiga spelare som Martin Pärna, Robin Dahse och Tom Johansson.

– Alla är förkylda och har tagit prov för covid-19 som jag hoppas att vi snart ska få svar på.

Två träningsmatcher – mot Visby/Roma och Nybro – återstår av försäsongen innan Hockeyettan drar igång den tredje oktober hemma mot Borås.

ANNONS

– Jag tycker att vi ligger längre fram i år. Vi har fortsatt på den inslagna vägen och alla nya som kommit in har funkat bra. Det går inte att ropa hej än, men jag har sett tendenserna och det är bättre än i fjol.

LÄS MER: Hammers bryter med jättetalangen

ANNONS