Noah Hasa (till vänster) och Melker Iversen gjorde tre av Halmstad Hammers fem mål i segermatchen mot Tranås.
Noah Hasa (till vänster) och Melker Iversen gjorde tre av Halmstad Hammers fem mål i segermatchen mot Tranås. Bild: Roger Larsson

Juniorerna imponerade när Hammers tog fjärde raka

Fem spelare vilades – ändå vann Halmstad Hammers och visade fin form inför kvalet i nästa vecka.
Klubbens juniorer Noah Hasa och Noah Andersson gjorde varsitt mål – dessutom debuterade egna talangen Isac Bräutigam, 19.
– Vi har många spelare i truppen och en bra konkurrenssituation, säger tränaren Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Hockeyettan södra vår

Tranås 2

Hammers 5

(2-1, 0-2, 0-2)

Poängkungen Martin Pärna och veteranen Mattias Åkesson var hemma. Dessutom lät tränare Johansson trion Hampus Johansson, Jakob Stöffling och Jakob Sundberg (lättare hjärnskakning) stå över.

Ändå blev det en klar vinst till slut trots att redan klara seriettan Hammers mönstrade ett ungt lag och Tranås hade väldigt mycket att spela för i jakten på nytt kontrakt.

– I första perioden satt vi kvar i bussen, men vi hade ett bra snack i pausen och växlade sedan upp, säger Fredrik Johansson.

Melker Iversen tvåmålsskytt

Tranås gjorde först ett mål i powerplay och sedan ett till efter att Melker Iversen snyggt styrt in 1-1.

ANNONS

Hammers tog därefter över matchen i andra perioden och Noah Andersson tryckte in 2-2 från nära håll. Noah Hasa, lånet från Frölunda, ville inte vara sämre och sköt knallhårt in ledningsmålet efter halva matchen.

– Jag tycker att vi visar en härlig moral och våra unga juniorer ställer verkligen upp till 100 procent. Isac som bara har tränat en gång med oss under säsongen gjorde bra ifrån sig i sin första A-lagsmatch, tycker Fredrik Johansson.

I tredje perioden satte Melker Iversen sitt andra mål för kvällen när han ökade på till 4-2 och i slutet skickade Oliver Olsson in 5-2 i öppen kasse.

– Vi hade åtta backar med oss och gick runt på alla fyra femmorna. Det kändes bra att kunna lufta alla och förhoppningsvis kommer de som fick vila extra motiverade till matchen på lördag.

Lottning till play in på söndag

Då möter Hammers Tranås igen och då tänker Johansson toppa laget inför play in som börjar på tisdag.

På söndag förmiddag är det tänkt att lottningen ska ske direkt på ATG live.

– Jag såg att det var några som var här och scoutade oss i dag, bland annat Mariestad, men de vill nog inte åka till Halmstad – det är ju inte sommar där än, skojar Fredrik Johansson.

ANNONS

Kommer ni att försöka toppa formen till kvalet?

– Vi matar väl på lite extra den här veckan, men vi har haft bra kvalitet på träningarna under en längre tid och det är lite det som gör oss starka i dagsläget.

LÄS MER: NHL-scouter på plats för att studera Hammers talanger

ANNONS