Hammerstränaren: ”Vi visar en fantastisk moral”

Halmstad Hammers jagade revansch för debaclet i Kalmar när Hammers föll med 10–1. Men efter en period i returmötet såg det mörkt ut för hemmalaget. Då visade spelarna den numera berömda moralen och vände ett underläge med 0–3 till seger.

ANNONS
|

Det var ett blekt Hammers som äntrade isen i Halmstad arena för hemmamötet mot Kalmar.

Redan efter 2.15 stod det 0–1 till Kalmar sedan Jesper Sellin skickat in pucken bakom Jacob Crespin i powerplay.

Tre minuter senare var det dags igen.

Kim Runermark satte 0–2 och Hammers var inte i närheten av att vända matchbilden.

När Robin Dahlstedt dessutom satte 0–3 såg allt nattsvart ut för hemmalaget.

– Vi kom ut lite trevande och det var klart att man fick lite flashbacks sedan förra gången vi möttes, konstaterar Hammersbacken Jonas Fredriksson.

Men.

Andades optimism i Hammers

När Hammers fick chansen i powerplay efter halva matchen räckte det med fem sekunder för att Robin Dahse skulle reducera till 1–3 och minuten senare skickade Alexander Johansson in 2–3 blott sju sekunder in i ett nytt powerplay och Hammers andades optimism igen.

ANNONS

Den så goda lagmoralen gjorde sig påmind och Hammers tog över matchen mer och mer och trots att Sellin satte sitt andra mål för kvällen fram till en 4–2-ledning för Kalmar, sviktade inte Hammers mer.

– Vi kom ihop väldigt bra som lag och visade stark moral och sedan tog vi över matchen under andra halvan, säger Fredriksson.

Fredriksson hann med att skicka in sitt första mål för säsongen fram till 3–4 i powerplay innan perioden var till ända.

– Skönt! Även om man spelar back så är det alltid kul att få göra mål. Jag får ju spela powerplay och liknande så det är klart att man har haft några lägen och till slut sitter det, säger han och fortsätter:

– Jag fick ett otroligt bra pass från Alexander (Andersson) och försöker bara skjuta mot öppen sida och som tur var gick den in.

”Vi knäckte dem”

Hugo Johansson gjorde sitt första mål för säsongen, Carl Westberg sitt andra och Robin Dahse sitt sjätte när Hammers vann sista perioden med 3–0 och matchen med 6–4.

– Vi litar på varandra i laget, att killen bredvid kommer att göra sitt jobb och att han kommer att göra allt han kan för att det ska gå bra för laget och vi ser ingenting som omöjligt. Det spelar ingen roll vad som står på tavlan, vi kommer alltid att fortsätta jobba och i dag bevisade vi att vi kan komma tillbaka i sådana matcher när vi har det tungt i början, säger Fredriksson och fortsätter;

ANNONS

– Det här var ett otroligt skönt sätt att ta revansch på Kalmar. Vi knäckte dem till slut.

Hammerstränaren Fredrik Johansson var mycket nöjd med spelarna efter matchen.

– Vi delade upp matchen i två perioder, vi har en och en halv period var. Vi fick ett momentum under den andra delen av matchen och inför tredje perioden bestämde vi oss att vi skulle bara vinna. Det var ett jävla go och den här moralen som det här laget har är helt fantastisk, säger han och fortsätter:

– Jag är jättestolt över killarna. På något vis vinner vi den här matchen välförtjänt. Hårt jobb lönar sig.

ANNONS