Hammers föll tungt på hemmais – måstematch väntar på fredag

Det ville sig inte riktigt för Halmstad Hammers i den första matchen i play in mot Visby/Roma på hemmais.
Gästerna fick spelet dit de ville och kunde till slut också vinna med 5-2.
– Vi slår oss själva idag. Vi bjuder på för många misstag, säger Hammers tränare Fredrik Johansson efter matchen.

|

Hammers 2

Visby/Roma 5

(1–2, 1–3, 0–0)

Det var ett heltaggat Visby/Roma som satte högsta fart i matchinledningen mot Hammers i Halmstad arena.

Gästerna var betydligt hetare ute på isen och tog också ledningen i matchen drygt sex minuter in i perioden.

I Hammers powerplay kom Visby/Roma i en kontring två mot en och Christian Olsson kunde sätta ledningsmålet bakom Jakob Hellsten i Hammerskassen.

En halvminut senare fick Hammers ett gyllene läge till kvittering när laget fick spela fem mot tre. Hemmalaget tog vara på chansen när Carl Westberg skickade pucken i mål.

Ett oavgjort resultat efter den första perioden hade varit rättvist. Hammers jobbade sig mer och mer in i matchen men en utvisning på Hampus Johansson ställde till det för hemmalaget.

Målrik andraperiod

I powerplay kunde Mikael Hedlund stöta in 2-1 till Visby/Roma vid den bortre stolpen efter ett fint spel av gästerna.

Även den andra perioden blev en målrik historia.

I ett nytt två mot en-läge sköt Axel Ek ett skott som Hellsten släppte retur på och där höll sig William Erenrot framme och tryckte in 3–1.

Men Hammers kom tillbaka ytterligare en gång.

Hemmalaget skapade några bra chanser i powerplay men det var fört efter att Visby/Roma blivit fulltaligt igen som målet kom. Hammers behöll trycket i anfallszonen, Alexander Andersson sköt, Filip Lindblad i gästernas kasse släppte retur och Rasmus Nilsson forcerade in 3-2-reduceringen.

Men sedan tog det roliga slut för Hammers. Ett spelskickligt hemmalag vägde lätt mot det tunga och fysiska Visby/Roma som gjorde både 4–2 och 5–2, genom Martin Lindberg i spel fyra mot fyra och Mikael Hedlund med ett solomål, innan perioden var till ända.

”Måste höja vår prestation”

I tredje perioden försökte Hammers komma närmare i målprotokollet men det ville sig inte för hemmalaget som till slut föll med 5–2.

– Vi ger dem enkla mål i dag. Vi tappar två mot ettor, tre mot tvåor, de gör mål i shorthanded och kommer i spelvändningar. Det är definitivt inte Hellstens (Jakob, Hammers målvakt) fel utan det är hur vi agerar ute på isen, säger Johansson.