Oliver Olsson är en av spelarna på Halmstad Hammers skadelista sedan han drabbats av en hjärnskakning. Arkivbild.
Oliver Olsson är en av spelarna på Halmstad Hammers skadelista sedan han drabbats av en hjärnskakning. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Halmstad Hammers avvaktar med att förstärka

Halmstad Hammers har sex spelare på skadelistan, klubben tappade stjärnan Alexander Johansson till SHL och blev av med David Stenbacka efter nyår efter att han valt att avsluta karriären.
Men än så länge väljer klubben att inte agera och plocka in någon ny spelare.

ANNONS
|

Hammers dras med många skador i truppen.

Centern Hugo Johansson (nyckelben) och backen Martin Vaakanainen (axel) är borta resten av säsongen samtidigt som backen Anton Sundin dras med en axelskada, Jonas Fredriksson med en hjärnskakning och sak samma med centern Oliver Olsson.

Dessutom saknas Alexander Klarin i laget då han sitter i karantän efter att en närstående drabbats av covid-19.

När David Stenbacka valde att lägga skridskorna på hyllan tog Mattias Åkesson hans plats.

Men att ersätta en spetsspelare som Alexander Johansson som i söndags blev klar för Linköping i SHL, är inte det lättaste.

– Vi kommer att göra en utvärdering under veckan när det handlar om truppen. Vilka är på gång tillbaka och vilka kommer att dröja, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

ANNONS

Skulle det bli aktuellt med en förstärkning för Hammers del, transferfönstret stänger den 14 februari, siktar klubben framför allt på en ung center.

– Det finns en hel del J20-spelare som inte har någonstans att spela och som inte kostar allt för mycket, säger Söderström.

– Vi har inte råd att tappa fler spelare på grund av skador, då blir vi känsliga. Samtidigt vill vi vara lite försiktiga med att plocka in någon ny i truppen. Då måste det vara helt rätt spelare för oss som verkligen är en förstärkning.

ANNONS