Melker Iversen (i mitten) har hittat målet på allvar och blev stor matchhjälte när Hammers vände mot Kallinge/Ronneby.
Melker Iversen (i mitten) har hittat målet på allvar och blev stor matchhjälte när Hammers vände mot Kallinge/Ronneby. Bild: Lina Salomonsson

Doldisen matchhjälte igen: ”Ingen är gladare än jag”

Halmstad Hammers har hittat en ny matchvinnare.
Melker Iversen, 23, gjorde sitt sjätte mål på fyra matcher och blev stor hjälte igen när Hammers vände 0-2 till 3-2 mot Kallinge/Ronneby.
– Ingen är gladare än jag, myser Iversen.

ANNONS
|

Hockeyettan södra vår

Kallinge/ Ronneby 2

Hammers 3

(2-1, 0-1, 0-1)

Han har aldrig fått de stora rubrikerna.

Men på sistone har det mesta gått åt rätt håll för Melker Iversen.

Hammersforwarden hade stor del i segern mot Kalmar och avgjorde för en vecka sedan mot Tranås.

Nu var det dags igen.

Med knappt fyra minuter kvar i Soft Center Arena styrde Iversen snyggt in det avgörande 3-2-målet efter ett fint pass av Alexander Andersson.

– Riktigt bra av ”Alex”. Det var grötigt och jag försökte bara hitta en yta framför mål – blundade och satte fram bladet, säger Melker Iversen efter Hammers fjärde raka seger.

ANNONS

Har du någon förklaring till målstimmet?

– Allting öppnades upp när ”Ollis” (Oliver Olsson) fick hjärnskakning. Jag hamnade i samma femma som Pärna (Martin) och Åkesson (Mattias) och det är skickliga spelare. Jag får många lägen och då är det bara att sätta dit puckarna, konstaterar Iversen.

Han fortsätter:

– Det känns riktigt skönt att vara inne i ett flow. Jag får ingen panik om jag missar ett läge – jag vet att det kommer fler. Det gör att jag känner mig lugnare i spelet.

Hammerstränaren Fredrik Johansson är nöjd med utvecklingen för sin adept.

– Melker har fått en helt ny dimension. Vi har väntat och väntat på att det ska lossna för honom och nu när han spelar i samma femma som Pärna och Åkesson så har han släppt ner axlarna och fått igång målskyttet.

Började illa för Hammers

Annars var det inte så roligt inledningsvis för Hammers.

Kallinge/Ronneby tog ledningen efter slarv i bortaförsvaret och ökade sedan på till 2-0 efter åtta minuter då Gabriel Johansson fick läge i powerplay.

Men Hammers hämtade sig från mardrömsstarten och innan perioden var över reducerade Carl Westberg med ett snyggt skott i krysset.

Det var också han som kvitterade till 2–2 i början av andra perioden. Westberg kom helt fri och stänkte in pucken i det andra krysset.

ANNONS

Därefter dominerade Hammers och tryckte tillbaka Krif i den egna zonen. Närmast att göra 3–2 var nytillskottet Noah Andersson, men han träffade stolpen.

– Det var en jäkligt intensiv och infekterad match. Men trots att vi låg under med 2-0 var jag inte orolig. Jag tyckte vi spelade stabilt och jobbade hårt och rätt. Det gav resultat till slut, säger Fredrik Johansson.

Dramatiskt i slutet

Ändå blev det dramatik i slutet. Mattias Åkesson fick två chanser att avgöra sedan Kallinge/Ronneby plockat ut målvakten med två och en halv minut kvar. Vid första tillfället räddade en back på mållinjen och andra gången träffade han oturligt insidan av stolpen.

Med 50 sekunder kvar åkte Westberg ut två minuter för tripping och då spelade hemmalaget sex mot fyra, men skapade ingen riktigt het chans utan Hammers kunde hålla undan.

– Många gånger är det faktiskt bättre att spela fyra mot sex än fyra mot fem. Det var flera som ville avgöra i motståndarlaget och då kan det bli för många kockar. Samtidigt spelade vi väldigt bra i boxen, tycker Iversen.

Segern gör att Hammers alltjämt toppar vårserien, men försprånget är detsamma sedan värsta rivalerna Hanhals och Tranås vunnit sina matcher.

ANNONS