Rysslands Marat Khusnutdinov och Sveriges Ludvig Hedström under finalen i U18-VM i ishockey.

Historiskt svenskt guld i U18-VM

|

För första gången någonsin är Sverige U18-världsmästare i ishockey.

Frölundas Lucas Raymond blev stor matchhjälte med tre mål i finalen mot Ryssland i Örnsköldsvik.

Den 17-årige forwarden avgjorde med sitt 4–3-mål 5.44 in i förlängningen och ordnade Sveriges första guld i U18-VM sedan turneringsstarten 1999.

Raymond hade tidigare gett det svenska laget, Småkronorna, ledningen med 1–0 i första perioden. HV71:s Simon Holmström utökade till 2–0 i andra innan Ryssland vände på matchbilden. Bortalaget gjorde tre raka mål genom Vasili Podkolzin, Rodion Amirov och Maxim Grosjev och såg ut att gå mot segern.

Då kvitterade Lucas Raymond till 3–3, 10.47 in i tredje perioden, före målet i förlängningen.