Rasmus Wiedesheim-Paul har gjort sin första träning med norska Rosenborg.
Rasmus Wiedesheim-Paul har gjort sin första träning med norska Rosenborg. Bild: Privat

Wiedesheim-Pauls första träning med Rosenborg – kan debutera i helgen

Rasmus Wiedesheim-Paul har gjort sin första träning med norska Rosenborg. På söndag kan han debutera i ligan för den norska ligatvåan.
– Det hade varit riktigt kul så klart, säger den förre HBK-anfallaren.

ANNONS
|

I fredags tog HBK:s numera tidigare skyttekung farväl av sina gamla lagkamrater i HBK. Under måndagseftermiddagen gjorde Rasmus Wiedesheim-Paul sin första träning som nybliven Rosenborg-spelare och när HP-sporten pratar med honom vilar han på sitt hotellrum.

– Det har varit väldigt kul. Man märker när man kommit hit att det är en väldigt stor klubb med väldigt bra faciliteter, en jättestor fin arena och många som jobbar runtomkring i klubben. Det är mycket service, skrattar 20-åringen.

Själv anlände han till Trondheim på söndagen via flyg från Köpenhamn tillsammans med agenten Jonas Svensson.

Under den första dagen fick han en rundtur runt Lerkendal, klubbhuset och träningsplanerna och checkade in på hotellet som blir det tillfälliga första boendet.

ANNONS

Och det är svårt att bo närmare den nya hemmaplanen och träningsanläggningen än han gör just nu.

– Hotellet ligger i princip i arenan. Det ligger bakom ena hörnflaggan. Jag kan gå genom hotellet inomhus till omklädningsrummet och alla träningsplaner ligger precis runtomkring.

Omtumlande dagar för Wiedesheim-Paul

Under måndagen var det frukost och lunch med övriga gruppen, nye tränaren Åge Hareide hälsade honom välkommen och sedan var det träning. Utöver det finns även en hel del praktiskt efter flytten som behöver skötas.

– Det är mycket som har hänt de senaste två dagarna, pustar Rasmus ut.

Har det varit omtumlande?

– Ja, lite så.

Rasmus Wiedesheim-Paul, som gjorde 13 mål för HBK i Superettan i år innan han skrev på ett fyraårskontrakt med Rosenborg, är spelklar efter det pågående landslagsuppehållet.

– Jag tror att det är nio spelare som är på landslagsuppdrag just nu som kommer på torsdag, berättar han.

Det blir lite av en mjukstart för dig?

– Exakt. Jag kan behöva det efter mitt uppehåll med träning, säger anfallaren och syftar på det ofrivilliga uppehållet på grund av corona under den sista tiden i HBK.

Kan debutera på söndag

Samtidigt kan det gå snabbt framåt nu. Rasmus Wiedesheim-Paul kan få göra sin debut redan på söndag när Rosenborg möter Kristiansund på bortaplan. Därefter väntar Sarpsborg borta innan hemmadebuten kan ske mot Start söndagen den 1 november.

ANNONS

– Det hade varit riktigt kul så klart. Nu får jag försöka komma igång med träningarna och komma in i allt. Det är ett nytt lag och nytt spelsystem så det är mycket nytt. Jag får komma in i det den här veckan och se hur det blir till helgen.

Hur var det att säga hej då till dina gamla lagkamrater i HBK?

– Det var speciellt. Jag önskar dem all lycka till. Halmstad är ju hemma så jag lär komma hem ett par gånger om året för att hälsa på familjen och då träffar man säkert på kompisarna i HBK också.

LÄS MER:HBK säljer skyttekungen - värvar förre Elfsborgsstjärnan

LÄS MER:Höst – då våras det för Boman i HBK: ” I dag är vi riktigt bra”

LÄS MER:Corona bröt HBK-kaptenens mäktiga svit: ”Var nervös”

ANNONS