Umeås Deniz Yaldir tilldelas ett gult kort från domare Andreas Dufva-Johansson. Umeå kommer inte överklaga domen på fyra matchers avstängning som HBK:s Dusan Djuric fick för sitt rasistiska tillmäle i matchen.
Umeås Deniz Yaldir tilldelas ett gult kort från domare Andreas Dufva-Johansson. Umeå kommer inte överklaga domen på fyra matchers avstängning som HBK:s Dusan Djuric fick för sitt rasistiska tillmäle i matchen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Umeå överklagar inte domen mot Dusan Djuric

HBK-stjärnan Dusan Djuric stängdes av i fyra matcher för sitt rasistiska tillmäle mot Umeås Deniz Yaldir. Umeå har bestämt sig för att inte överklaga domen.
– Det viktiga är att problemet lyfts, säger Umeås klubbchef Danny Persson till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Under onsdagen meddelade Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att man stänger av HBK:s Dusan Djuric i fyra matcher. Detta sedan Djuric kallat Umeå-spelaren Deniz Yaldir för ”jävla zigenare” i Superettan-mötet mellan lagen den 16 september.

– Ett väntat beslut. Det var ungefär vad vi hade trott när vi diskuterade det internt, sa HBK-managern Magnus Haglund till HP efter beslutet.

Pelle Nilsson, ordförande i HBK, höll med:

– Vi tycker nog att det är ett rimligt straff och respekterar Disciplinnämndens beslut fullt ut.

Umeå överklagar inte Djuric-domen

Under onsdagen hade inte Umeå bestämt sig för om man eventuellt skulle överklaga domen, men nu har klubben bestämt sig.

ANNONS

– Vi kommer inte att överklaga. Jag har suttit och resonerat med Deniz och vi hade samma ingång i det här ärendet. Vi lägger inte den största vikten om han (Djuric), får fyra, tio eller 20 matchers avstängning utan det viktiga för oss – och för Deniz – är att det blir en markering och att det lyfts till ytan. Sedan kan man så klart resonera matcher hit och dit, men det lämnar vi till andra att göra, säger Umeås klubbchef Danny Persson till Fotbollskanalen.

– Det är inte så att vi sitter och är nöjda med straffet som delades ut, så är det absolut inte, men vi tänker inte sätta oss och sia om X antal matcher. Det viktiga är att problemet lyfts.

HBK gjorde ingen motanmälan

HBK:s ordförande Pelle Nilsson har fördömt Djurics uttryck i en kommuniké på klubbens hemsida där mittfältaren själv erkände sitt utbrott och bad om ursäkt.

HBK och Dusan Djuric påtalade i yttrandet till disciplinnämnden att Yaldir i momentet innan spottade mot Djuric och mittfältskollegan Joel Allansson, men har valt att inte göra någon motanmälan.

– Nej, vi valde att bara att ta med där i svaret kring behandlingen av Dusans fall, förklarade Magnus Haglund under onsdagen.

ANNONS

Dusan Djuric, som inte var uttagen till HBK:s senaste match mot Akropolis, är spelklar för HBK igen till hemmamatchen mot Brage den 17 oktober.

LÄS MER:Det här blir straffet för HBK-stjärnan efter utbrottet

LÄS MER:Fokus framåt för HBK efter turbulenta dygn

LÄS MER:Skadan redan skedd, HBK – att ta lärdom av den ännu viktigare

LÄS MER:Dusan Djuric anklagas för rasism: ”Jag har inte sagt något sånt”

ANNONS