HP rankar: Allsvenskans 10 största profiler

En ny allsvensk säsong är här.
Inför premiären rankar HP-sporten Allsvenskans största profiler 2021.
Det blir en blandning av välmeriterade landslagsspelare, allsvenska stjärnor och flera spelare med halländsk koppling.

ANNONS
|
Bild: DANIEL STILLER

1) Marek Hamsik, IFK Göteborg

Den meritmässigt största värvningen i årets allsvenska utan konkurrens. Marek Hamsik har slagit Maradonas målrekord i Napoli, spelat EM och VM för Slovakien och tjänat miljontals kronor i Kina. Förväntningarna kommer vara stora. Frågan är vad Hamsik hinner uträtta på åtta matcher.
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

2) Sead Haksabanovic, IFK Norrköping

I samband med turbulensen i höstas tycktes Sead vara på väg ifrån IFK Norrköping när flera klubbar i Europa och USA anmälde sitt intresse. Men nu blir den forne HBK-stjärnan kvar åtminstone till sommaren som med sina sju mål och elva assist i fjol blir en av IFK:s offensiva nycklar även i år.
Bild: MAXIM THORE

3) Sebastian Larsson, AIK

AIK-kaptenen är alltjämt att en pådrivande kraft både i AIK och landslaget. En lagspelare som levererat i Premier League och alltjämt håller internationell klass i både sin högerfot och sättet han kan ”komma under skinnet” på sina motståndare.
Bild: MAXIM THORE

4) Marcus Berg, IFK Göteborg

2008 lämnade den i år 35-årige Berg Blåvitt för holländska FC Groningen. I sommar återvänder den rivige anfallaren och måltjuven och blir naturligtvis med sin rutin en enorm tillgång då han efter utflykter till både Al Ain, Panathinaikos och senast Krasnodar hela tiden har behållit sin landslagsplats.
Bild: LUDVIG THUNMAN

5) Ola Toivonen, Malmö FF

Efter drygt tolv år utomlands i länder som Nederländerna, Frankrike och England återvände Ola Toivonen till Malmö FF i fjol. Den forne landslagsanfallaren var en bidragande orsak till att MFF tog tillbaka SM-guldet med övertygande marginal och kommer få en lika betydande roll i år igen.
Bild: MATHILDA AHLBERG

6) Anders Christiansen, Malmö FF

År efter år nämns Christiansen som Allsvenskans kanske bästa spelare. För år efter år levererar den hetlevrade dansken också, där han som mittfältare har gjort imponerande 22 mål på de två senaste säsongerna med det patenterade distansskottet som ett av MFF:s vassaste anfallsvapen.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

7) Astrit Selmani, Hammarby

Kände ni en frisk fläkt i Allsvenskan i fjol? Varbergs framgångsrika år personifierades av lagkaptenen Astrit Selmani. Har tagit den långa vägen, men lyfte verkligen fram ett framfrusigt Varberg med sitt enorma arbete och tro på den egna förmågan. Nu ska Selmani erövra Söder.
Bild: KRISTER ANDERSSON

8) Andreas Johansson, Halmstads BK

Tja, vad säger man om denne evigt unge 39-åring och Allsvenskans klart äldsta spelare? 2012 var senast som Ante G hade missat en seriematch på grund av skada/sjukdom(!) när försvarsgeneralen i fjol tvingades avstå matchen mot J Södra på grund av covid-19. Nu ska han med sin erfarenhet föra HBK till nytt allsvenskt kontrakt.
Bild: PETER HOLGERSSON

9) Ísak Bergmann Jóhannesson, IFK Norrköping

50, 70 eller 80 miljoner? Manchester United, Juventus eller Real Madrid? Spekulationerna säger en del om hypen kring en av Allsvenskans allra största talanger med en imponerande vänsterfot. Nyss fyllda 18 år går Ísak Bergmann Jóhannesson in i sin tredje allsvenska säsong. Det kan mycket väl vara den sista.
Bild: CARL SANDIN

10) Anel Ahmedhodzic, Malmö FF

Han valde i höstas Bosnien & Hercegovina före Janne Anderssons Sverige. Och nu är frågan hur länge Malmö FF och Allsvenskan får behålla den talangfulle, profilstarke mittbacken. Italienska Atalanta uppges vara beredd att betala uppåt 80 miljoner kronor i sommar så våren matcher före EM kan bli Anels sista i Sverige på ett bra tag.

LÄS MER:Inför Allsvenskan – här är hela guiden

LÄS MER:Så ska lärdomarna från de tunga säsongerna hjälpa HBK kvar i Allsvenskan

LÄS MER:Så är skadeläget i HBK inför premiären

ANNONS