Snacka om matchvinnare! Ett äkta hat trick sista halvtimmen och Nicola Svensson såg till att HBK kunde åka hem Bild: Roger Larsson

HBK till final efter Svenssons äkta hat trick

0–2-underläge borta mot Onsala med bara halvtimmen kvar.
Då klev Nicolina Svensson in i bilden och med ett äkta hat trick sköt hon HBK till DM-final mot segraren mellan Stafsinge och Falkenbergs FF.

|

Onsala 2

HBK 3

(1–0)

– Kul att få spela om en titel. Jag tycker att vi har fått för lite utdelning i serien och tappat onödiga poäng, men nu blev det ju tvärtom, säger sportchefen Fredrik ”Fidde” Andersson.

Men efter att Samanta Jägnert placerat in 1–0 bakom Felicia Grufman Jönsson redan efter 13 minuter och Yasminee Gluic ökat på till 2–0 för hemmalaget i matchminut 54 var det inget som talade för HBK.

– Vi roterade mycket i första halvlek, men sedan satte vi högsta fart där Lovisa (Brogren) kom in i paus och förändrade matchbilden.

Jodå, för det var Lovisa som låg bakom Nicolina Svenssons alla tre mål. Det första tände hoppet bara sex minuter efter 0–2 och efter 72 minuter var det kvitterat.

Nicolina var dock inte färdig där utan i den 87:e minuten gjorde hon 3–2 bakom Emma Collvik och säkrade hem finalplatsen till HBK.