Edvin Kurtulus hyllas av blågula stjärnorna efter landslagsdebuten

Edvin Kurtulus spelade sina första landskamper för Sveriges A-landslag i Nations League. Efteråt hyllas han av både Dejan Kulusevski och Emil Forsberg.
– Han har varit otroligt bra, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Efter att ha spenderat hela sin U21-landslagstid i Kosovos landslag valde HBK-fostrade Edvin Kurtulus att byta landslag till Sverige inför Nations League-samlingen i juni.

Efter att Sverige åkt på flera skador och återbud i backlinjen fick Kurtulus, som bytte HBK mot Hammarby under vintern, också göra sina två första landskamper. Först ett inhopp mot Serbien och under söndagen gjorde mittbacken också sin allra första landskamp från start när Sverige förlorade mot Norge på bortaplan med 3-2.

Även om det var en tung blågul samling med en vinst och tre förluster så hyllas den förre HBK-backen av två stora profiler i dagens landslag.

ANNONS

När Fotbollskanalen frågar om det är någon av de nya spelarna i landslaget som imponerat på honom svarar Tottenham-stjärnan Dejan Kulusevski:

– Kurtulus. Han har varit otroligt bra. Jag är verkligen imponerad av honom. Han är väldigt lugn med bollen. Tar fram bollen. Vill spela bollen. Hittar passningar till tiorna. För att vara första startmatchen så var han fantastiskt bra, säger Dejan Kulusevski.

Vikarierande lagkaptenen Emil Forsberg är av samma åsikt.

– Han har en stor framtid för sig. Jag tycker att han tog för sig på ett bra sätt. Vågade.

Kurtulus om berömmet: ”Kul”

När Kurtulus får höra om Kulusevskis beröm blir han glad.

– Det är kul. Jag försöker bli bättre varje dag och tränar hårt för att kunna få ut det bästa. Att Dejan sa så blir jag glad för, säger mittbacken till sajten.

LÄS MER:Kurtulus: "Det här är bara min början"

LÄS MER:Ex-HBK:arna gjorde debut i landslaget – Kurtulus hyllas av Ljungberg

LÄS MER:Ex-HBK:arna om landslagsdebuten: ”Ingen stress”

LÄS MER:Glöm aldrig att 1+1 måste alltid bli 3 för Sverige, Janne!

ANNONS