Antonsson klar för två nya år i HBK

UPPDATERAD. Marcus Antonsson är klar för två år till i Halmstads BK. Minst. – Det var väl egentligen inte så mycket att tveka på, säger den 21-årige anfallaren.

ANNONS
|

– Jag trivs i klubben, med lagkompisarna och med ledarstaben och att få spela allsvensk fotboll är väl alla fotbollsspelares stora drömmen.

Efter att mest ha suttit på bänken och gjort några korta inhopp kom den stora chansen i den första kvalmatchen mot Gif Sundsvall när han fick ersätta en skadad Gudjon Baldvinsson redan efter en knapp halvtimme.

Och som Antonsson tog den med en helgjuten insats krönt av den vackra vänsterhalvvolleyn till 3-0.

– Det var väl mitt stora genombrott. Det var skönt att få visa vad jag går för eftersom det inte är lätt att hinna påverka spel och resultat om man kommer in sista tio.

ANNONS

HBK-tränaren Jens Gustafsson tvekade heller aldrig över att ge Marcus förnyat förtroende.

– Marcus fick inte nytt kontrakt – han förtjänade det verkligen. Han har utvecklats under säsongen – framför allt sedan i somras när han verkligen började förstå vad som krävdes för att kunna ta upp konkurrensen med Baldvinsson och Boman.

Marcus håller med:

– Jag har framför allt blivit bättre i mottagningsspelet och nu ska jag nöta vidare på alla detaljer och försöka hålla nivån från Sundsvallsmatchen så att Jens nästa år verkligen ska få fundera på varje laguttagning.

ANNONS