Christoffer Johansson vann fajten på linjen och bidrog till Drotts seger mot GUIF.
Christoffer Johansson vann fajten på linjen och bidrog till Drotts seger mot GUIF.

Drott vann händelserik match

Först höll han på att bli syndabock med straffmissen vid 25–25. Sedan sänkte David Löfgren Guif med två avgörande mål och tog sitt HK Drott upp i toppen av slutspelsserien grupp 2.

ANNONS
|

– Nu är vi med i matchen och ska vara med hela vägen, lovar den 23-årige vänstersexan som för fyra år sedan lirade i just Guif.

Då hade han först, med nio minuter kvar, bränt en straff vid 25–25 mot den 43-årige veteranen Janne Ekman.

– Jag försökte sätta den vid sidan, men han hann få upp ena benet. Vad jag tänkte då? Fan! Och en rad andra ord som du nog inte ska skriva...

– Men som väl var fick vi tillbaka bollen och då hann den värsta frustrationen släppa, förklarar sexmålsskytten.

Kanske tur det med tanke på att David sedan, två gånger om, efter att Magnus Persson prickskjutit in 27–26 blev frispelad på linjen.

ANNONS

– Det var frilägen på silverfat, gott om tid och bra vinklar. Gunnar (Steinn Jonsson) och Micke (Mattsson) gjorde fantastiska förarbeten som jag bara inte fick bränna.

Det gjorde Löfgren inte heller. 28–26 och 29–26 bakom Guif-målvakten Daniel Johansson med knappt två minuter kvar och matchen var vunnen.

En viss skillnad mot för bara en vecka sedan när Drott blev överkört av samma Eskilstunaexpressen, 26–33...!

– Vi lärde oss enormt mycket av den matchen, vilket vi också tog med oss till dels matchen mot Skövde, dels den i dag. Då hade vi problem både framåt och bakåt. Men nu har vi ett fantastiskt bra försvarsarbete, framför allt före paus, och kommer också till rätt lägen framåt, analyserar tränaren Ulf ”Tubbi” Sivertsson belåtet.

– Ja, många pratar bara om Alingsås och Guif, men nu har vi visat att vi också vill ha ett ord med i diskussionen, myser han.

Det var en svängig tillställning med, till en början, Eskilstunalaget i förarsätet när Drott inte fick till sitt kant- och kontringsspel.

Men när Stephen Nielsen bommade igen målet kunde hemmalaget under halvlekens sista åtta minuter vända 11–12 till pausledning 16–12 sedan David Löfgren och Martin Bystedt spräckt sina nollor och skickligt utnyttjat Guifs utvisningar.

ANNONS

Då kom nästa svängning. Två tunga hemmautvisningar och 20–17 förvandlades till 21–22 när Drott-tränaren valde att ta time out.

– Jag påpekade för grabbarna att vi tappat ledningen på grund av några utvisningar och att det var viktigt att vi gick tillbaka till vårt koncept. Vi visste att det skulle bli svängningar i matchen och de fick inte påverka oss – lika lite som att klockan stannade, förklarar Tubbi.

Det gjorde susen. Visserligen hann Patrik Johansson med sitt sjunde mål (på elva skott) dundra in 22–24 innan Drott återigen utnyttjade några utvisningar från sörmlänningarnas sida och tog sig tillbaka in i matchen.

Och förbi för gott när 25–26 blev 29–26.

– Det var lagmoralen som segrade i dag, inflikar målvakten Stephen Nielsen, återigen en viktig nyckel på slutet när han vann målvaktsmatchen med 16–10.

Sivertsson nickar instämmande:

– Häftigt! I dag var det en ”normal” slutspelsmatch med dramatik och svängningar, där tillfälligheterna var på vår sida och många var riktigt bra, berömmer han och rabblar namn, förutom Löfgren och Nielsen, även förstås Mr 100 procent Christoffer ”Bulten” Johansson (se annan artikel), Michael Mattsson och Johnny Olsson (bara ett ribbskott från felfri).

Men ”bara” 1 820 personer på den första slutspelsmatchen på fyra år var förstås en besvikelse och dessutom drygt 100 färre(!) serieepilogen. Tur då att Hammers-klacken som var med förra matchen och även stöttade HBK i Borås höll igång.

ANNONS

– Det var bra tryck så dom ska veta att dom är oerhört uppskattade från oss spelare, påpekar David.

– Vi snackade om det i omklädningsrummet. Och att gå från en idrott och stötta andra lag från Halmstad – det är stort. Så jag hoppas dom kommer på lördag mot Alingsås också.

ANNONS