Oskarströms IS pausar all tränings- och matchverksamhet till efter helgen efter ett coronautbrott bland ungdomsspelare.
Oskarströms IS pausar all tränings- och matchverksamhet till efter helgen efter ett coronautbrott bland ungdomsspelare. Bild: Fredrik Jonsson

Oskarströms IS pausar verksamheten efter coronautbrott bland elever

Fotbollsklubben Oskarströms IS pausar all tränings- och matchverksamhet efter ett coronautbrott bland ungdomar.
– Vi tog det här beslutet för att bidra till minskad smittspridning här i samhället, säger klubbens vice ordförande Peter Karlsson.

ANNONS
LocationOskarström|
|

Beslutet, som fotbollsklubbens styrelse tog under onsdagskvällen och kommunicerade via sin hemsida, berör både ungdoms- och seniorverksamheten som nu pausas i drygt en vecka till att börja med.

– Det är framför allt en skolklass på Esperedsskolan där ett tiotal elever testat positivt den senaste veckan och då är där även ungdomar som spelar fotboll i vår förening. Det är ytterligare några fall i andra årskullar så vi kände att det ville göra vad vi kan för att bidra till minskad smittspridning här i samhället. Därför tog vi beslutet att pausa alla träningar och de matcher som ligger inlagda i helgen fram till tisdag till att börja med, säger klubbens vice ordförande Peter Karlsson.

ANNONS

Även om det finns lag som inte har drabbats har klubben valt en enhetlig linje.

– Vi har lag som har ställt in träningar sedan i söndags och fler och fler lag har hakat på där och då tyckte vi att det var lika bra att stänga all verksamhet i stället för att vissa fortsätter och vissa håller sig hemma. En rak linje för alla.

Stänger ner när unga får spela match igen

Beskedet är extra tråkigt för klubben eftersom ungdomar födda 2002 och senare så sent som förra veckan fick klartecken för att börja spela matcher igen.

– Det är så typiskt att precis när det kommer så behöver vi stänga ner igen. Vi har faktiskt sett några ungdomar som har dykt upp för att de märkt att det börjar närma sig match.

– Samtidigt känns detta som det enda rätta och vi hoppas att de här ungdomarna dyker upp om en vecka ändå.

ANNONS