Christian Järdler.
Christian Järdler. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Järdler blir ny tränare för Öis

Efter ett antal turer är det nu klart med ny huvudtränare i Öis. Det blir tidigare Östertränaren Christian Järdler, 37, erfar GP.

ANNONS

Processen har varit utdragen. I september beslöt Öis att inte utnyttja optionen på dåvarande tränaren Thomas Askebrand. Han lämnade i höstas efter två år i klubben.

Listan över möjliga ersättare har varit lång. Bland annat ska, enligt GP:s uppgifter, Mikael Stahre har erbjudits jobbet, men tackat nej.

Christian Järdler fanns tidigt med bland kandidaterna och var den som till slut drog det längsta strået. Enligt vad GP erfar kom parterna i helgen överens om ett kontrakt.

Öis sportchef Igor Krulj vill varken bekräfta eller dementera GP:s uppgifter om ny tränare i klubben.

– Vi kommunicerar ut det när det är klart, men vi kommenterar inga spekulationer, säger han.

ANNONS

Järdler har de två senaste säsongerna tränat Öster i superettan och har ett tränarförflutet i även Ängelholm och IFK Värnamo.

13:e tränaren – på 2000-talet

I somras fick Christian Järdler lämna uppdraget som tränare för Öster efter en räcka svaga resultat och ersattes av Denis Velic. Växjöklubben kvalade sig till slut kvar i superettan i dubbelmöte med Landskrona.

Christian Järdler blir Öis 13:e tränare på 2000-talet efter Erik Hamrén, Jukka Ikäläinen, Zoran Lukic, Sören Börjesson, Janne Carlsson, Åge Hareide, Janne Andersson, Bo Backman, Roberto Jacobsson, Hans Prytz, Marcus Lantz och Thomas Askebrand.

Som spelare representerade Christian Järdler Ängeholm, Helsingborg, Genclerbirgli, Malmö FF och Halmstads BK.

ANNONS