Tyskt intresse. Halmias pojklandslagsmålvakt Malte Påhlsson, 16, ska träna med tyska storklubben Hamburger SV under tre dagar i nästa vecka.
Tyskt intresse. Halmias pojklandslagsmålvakt Malte Påhlsson, 16, ska träna med tyska storklubben Hamburger SV under tre dagar i nästa vecka.

Halmiamålvakt ska träna med Hamburg

Halmias pojklandslagsmålvakt Malte Påhlsson åker till Hamburg i nästa vecka. 16-åringen har blivit inbjuden att träna med den nordtyska storklubben under tre dagar.

ANNONS
|

– Den första träningen är på tisdag förmiddag och det avslutas på torsdag eftermiddag/kväll. Jag tror att det är fem-sex pass som han ska träna med deras U17- och U23-lag, säger Leif Jönsson, tillträdande klubbchef i IS Halmia.

Hamburger SV är en av de klassiska tyska fotbollsklubbarna och har en unik svit på 52 raka säsonger i Bundesliga (även om man tvingades kvala sig kvar i våras).

HSV fick enligt Leif Jönsson upp ögonen för Malte Påhlsson när han vaktade Hallands mål under finalen i distriktspojkcupen mot Östergötland i somras. Halland vann med 3–0 och Påhlsson gjorde flera viktiga räddningar.

ANNONS

Malte Påhlsson, som har Alets IK som moderklubb, spelar till vardags med Halmias U19-lag, men tränar med A-truppen och sitter på bänken i division 1.

Halmia ser positivt på äventyret i Tyskland. Även några ungdomsledare följer med ner för att studera Hamburgs akademi.

– Jag vet inte när det hände Halmia sist att man kunde skicka i väg en ungdomsspelare till en proffsförening. Så vi är tillmötesgående, absolut. Det är ett kvitto på att vi gör någonting bra och framför allt ett stort kvitto på att Malte har gjort någonting bra, säger Leif Jönsson och tillägger:

– Det är inte prat om någon värvning i dag. Men en proffsförening bjuder inte ner en kille om det inte är seriöst.

ANNONS