Rasmus Wiedesheim-Paul kan tacka för sig i norska Stabaek innan helgen. Efter utlåning till både Mjällby och Helsingborg (bilden) ryktas 24-åringen vara på väg till allsvenska Sirius. Arkivbild.
Rasmus Wiedesheim-Paul kan tacka för sig i norska Stabaek innan helgen. Efter utlåning till både Mjällby och Helsingborg (bilden) ryktas 24-åringen vara på väg till allsvenska Sirius. Arkivbild. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Ex-HBK:aren kan lämna Norge – allsvensk klubb kan vara nästa adress

Forwarden Rasmus Wiedesheim-Paul ryktas vara på väg bort från sin norska klubb Stabaek.
Ny klubbadress ska enligt uppgifter vara allsvenska Sirius.
”Just nu händer inte så mycket med mig utan jag är kvar i Norge”, skriver Wiedesheim-Paul i ett sms till HP-sporten.

ANNONS
|

Rasmus Wiedesheim-Paul, Rosenborg, Norge

Rasmus Wiedesheim-Paul är ryktenas man just nu. 24-åringen sägs vara oönskad i sin norska klubb Rosenborg och kan vara på väg att på nytt ansluta till allsvenskan i stället.

Efter att han under fjolårssäsongen var utlånad till både Mjällby och Helsingborg finns det, enligt uppgifter till Expressen, intresse från allsvenska Sirius som vill komma åt 24-åringens fotbollskunnande.

Wiedesheim-Paul bekräftade intresset för den norska tidningen Adressa enligt Fotbollskanalen.

– Jag har bara hört om intresset från min agent. I fotboll är det så mycket snack om sådan, men man vet aldrig vad som är vad. Så som situationen är nu är mitt fokus på träningarna, sedan får man se vad som sker, säger forwarden till tidningen.

ANNONS

I ett sms till HP-sporten skriver förre HBK-forwarden: ”Just nu händer inte så mycket med mig utan jag är kvar i Norge”.

Isak Pettersson, Stabaek, Norge

Efter den dramatiska kvartsfinalen i cupsegern mot Molde – där Stabaeks nya målvakt Isak Pettersson både satte och räddade straff – efter att matchen slutat 1–1 och avgjorts på straffar, var vardagen tillbaka när Stabaek mötte Kongsvinger i den näst sista träningsmatchen innan seriepremiären. Pettersson fick släppa ett mål förbi sig i den första halvleken via ett självmål men spikade sedan igen och när svenska nyförvärvet Kevin Kabran fick sina första minuter i Stabaek-tröjan dröjde det bara några minuter efter inhoppet så stod det 1–1 på resultattavlan vilket också blev slutresultatet.

Sead Haksabanovic, Celtic, Skottland

Sead Haksabanovic har haft speluppehåll i serien i helgen men möter Ross Country på bortaplan under kommande helg. Celitc leder ligan med nio poäng före Rangers med fyra matcher kvar att spela.

Gabriel Gudmundsson, Lille, Frankrike

Lille har haft speluppehåll på grund av EM-kvalmatcher och Gabriel Gudmundsson finns med i den svenska truppen. I fredagens möte mot Belgien blev det ett inhopp och fem spelminuter för Gudmundsson när Sverige förlorade med 3–0 på Friends arena. Det återstår att se om Gudmundsson får några fler minuter i den andra EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan under måndagskvällen.

ANNONS

Eric Smith, St Pauli, Tyskland

Även Eric Smiths St Pauli har uppehåll till kommande helg på grund av landslagssamlingar. St Pauli har åtta raka segrar i Bundesliga 2 och ligger på en femteplats i tabellen. Dock skiljer det hela elva poäng upp till serieledande Darmstadt i toppen av tabellen.

Marcus Antonsson, Al-Adalah, Saudiarabien

Även i Saudiarabien är det just nu uppehåll i ligaspelet och där ligger Marcus Antonssons Al-Adalah på kvalplats men med samma poäng som Al Kheleej som ligger på placeringen ovanför på säker mark. I nästa omgång tar sig Antonsson an tabelltvåan Al Nassr i jakten på fler mål och fler poäng.

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn, Danmark

Det är tajt i toppen i den danska ligan där Karl-Johan Johnsson är fast på bänken. Hans FC Köpenhamn ligger tvåa i tabellen, en poäng bakom Nordsjälland. De båda lagen möter varandra när serien drar igång efter landslagsuppehållet igen.

Andreas Bengtsson, Köge, Danmark

Inte heller Andreas Bengtssons danska klubb HB Köge har seriespel förrän till helgen, då Köge möter laget närmast bakom, Hobro, i en viktig match för att undvika att bli indragna i bottenstriden.

ANNONS