Henrik Olsson.

Fem blågula drottare är klara för EM-final

Chans till revansch. Sveriges U20-landslag, med fem drottare, är klara för final i EM i Österrike. Där ställs de mot Tyskland, som vann lagens senaste möte i huvudrundan.

|

Sveriges U 20-lag i handboll är klart för EM-final. Laget vann över den regerande U19-världsmästaren Danmark med 25–24 i semifinalen.

Drottarna Pontus Zetterman, Henrik Olsson, Albin Stenberg och Viktor Hallén bidrog totalt med tolv mål när Sverige besegrade Danmark med 24-25 (12-15). Bästa målskytt i det svenska laget blev dock Lugis Niklas Mörk.

Med fem minuter kvar av matchen ledde Sverige med 24–22. Danmark reducerade med tre minuter kvar, men minuten senare dunkade högernian Pontus Zetterman in 25–23 från kanten. Danmark hann sedan bara med ett reduceringsmål innan det svenska laget fick jubla på slutsignalen. Tobias Thulin gjorde en kanonmatch i målet och stod för flera kvalificerade räddningar.

"Det här var härligt. Vi spelade bra bakåt och Thulin var bra i mål. Det var givetvis jätteavgörande", säger förbundskaptenen Jan Karlsson i ett pressmeddelande.

I söndagens final väntar Tyskland, som vann sin semifinal mot Spanien med 35–29.