Växjös Viktor Andrén höll nollan i sin första match från start i SM-slutspelet.
Växjös Viktor Andrén höll nollan i sin första match från start i SM-slutspelet.

Ersättaren höll nollan: "Fantastiskt"

Stjärnmålvakten Viktor Fasth var ur spel – då klev en annan Viktor fram i Växjö. Viktor Andrén höll nollan i sin första match från start i SM-slutspelet.

ANNONS
|

Den 24-årige målvakten räddade 22 skott och höll nollan i sin finaldebut.

- Att komma ut i det här orangea havet, det är klart att det pirrar i magen. Men det är fantastiskt skönt att få börja första matchen här på hemmaplan med den publik vi har.

- Det kändes bra från första stund. Jag ville inte göra någon jättestor grej av det, utan bara gå ut och spela och göra det vi har tränat på under hela säsongen, sade Andrén.

ANNONS

Viktor Fasth skadade sig när han föll baklänges och slog bakhuvudet i isen i den sista semifinalen mot Malmö. Då fick Andrén hoppa in och spela resterande 45 minuter där han höll nollan.

Det fortsatte han med på tisdagskvällen – och sedan då?

- Jag vet inte alls statusen på Viktor, jag har inte hunnit prata med honom, så vi får se, sade Andrén som gör andra säsongen i Växjö och spelade 21 matcher i grundserien.

Målvakten hann också med en fräck dragning. I slutet av andra perioden åkte han ut mot sargen för att stoppa pucken, men blev uppvaktad av Skellefteås lagkapten Pontus Petterström. Den situationen löste han – lika elegant som allt annat.

- Jag kom lite sent ut och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag har väl lyssnat lite för mycket på backarna att har man ingen att spela så får man låsa den, sade han och skrattade.

ANNONS
TT

ANNONS