Julia Engström, golfproffs från Ringenäs GK, har fått en nominering till ”Årets nykomling” på Idrottsgalan.
Julia Engström, golfproffs från Ringenäs GK, har fått en nominering till ”Årets nykomling” på Idrottsgalan. Bild: Göran Söderqvist

Engström nominerad till årets nykomling på Idrottsgalan

Ringenäsproffset Julia Engström har fått en nominering till årets Idrottsgala. Golftalangen är nominerad i kategorin ”Årets nykomling” tillsammans med bland annat fotbollsspelaren Deja Kulusevski.

ANNONS
|

Att det har gått bra på Europatouren för Julia Engström har inte undgått någon, allra minst ansvariga för nomineringarna till Idrottsgalan.

Engström har nämligen fått en nominering till årets Idrottsgala i kategorin ”Årets nykomling”.

Hon får nomineringen främst för sina två segrar på Ladies European Tour under 2020.

Förbundskapten Katarina Vangdal säger i ett pressmeddelande om nomineringen: ”Den här nomineringen förstärker den styrka vi ser i svensk damgolf just nu. Det finns en lång tradition av spelare från Sverige som presterar på högsta nivå. Att ta sig dit är en lång och många gånger tuff resa, att redan som 19-åring tagit två segrar på Europatouren bådar gott och det ska bli både spännande och kul att följa Julias vidare utveckling och resa mot nästa nivå."

ANNONS

Engström slåss mot Khamzat Chimaev, MMA, Deja Kulusevski, fotboll, och Emil Millán de la Oliva, långdistanslöpning, som är de tre övriga nominerade i kategorin.

Ringenäsproffset ligger just nu på en andraplats på rankingen för Ladies European Tour. Dessutom leder Engström rankingen som leder till kvalificering till nästa års Solheim Cup.

ANNONS