Egyptens Mahmoud "Trézéguet" Hassan gjorde 1–0-målet mot Zimbabwe i afrikanska mästerskapen.

Egypten tog hem öppningsmatch

|

Egypten vann öppningsmatchen i afrikanska mästerskapen i fotboll mot Zimbabwe med 1–0.

Värdnationen Egypten, med Liverpoolspelaren tillika Champions Leaguemästaren Mohamed Salah i spetsen, är favorit till att ta hem hela turneringen. Senast afrikanska mästerskapen spelades, 2017, förlorade Egypten i finalen mot Kamerun.

I 41:a minuten satte Mahmoud "Trézéguet" Hassan Egyptens och matchens enda mål till hemmapublikens lycka. 75000 åskådare följde matchen på plats i Kairo och förutom segermålet jublades det varje gång Mohamed Salah, som spelade 90 minuter, rörde bollen. Men Salah hade en frustrerande kväll och lyckades inte få till några ordentliga avslut.