Regeringen öppnade under torsdagen upp för mindre motionslopp framöver, något som glädjer lokala cykelklubben CK Bure som årligen arrangerar Hallandsloppet. Arkivbild.
Regeringen öppnade under torsdagen upp för mindre motionslopp framöver, något som glädjer lokala cykelklubben CK Bure som årligen arrangerar Hallandsloppet. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Efter motionsloppsbeskedet: ”Jublar inombords”

Ungdomar i gymnasieålder tillåts att idrotta igen.
Det meddelade idrottsminister Amanda Lind (MP) under torsdagen.
Dessutom flaggades det för att mindre motionslopp kan genomföras inom kort.

ANNONS
|

Regeringens besked mottogs med glädje av bland annat CK Bure som i fjol fick ställa in sitt motionslopp på cykel, Hallandsloppet.

– Det här beskedet betyder hur mycket som helst för oss. Jag jublar inombords, säger Håkan Hörstedt, ordförande i CK Bure och fortsätter:

– Vi har diskuterat i styrelsen hur vi ska kunna genomföra Hallandsloppet på ett smittsäkert sätt och hur vi ska kunna övertyga myndigheterna om att få arrangera det. Nu verkar det finnas öppningar för det. Jag tror det finns ett uppdämt behov hos cyklisterna, vare sig man är snabb eller långsam, att få genomföra ett motionslopp som Hallandsloppet.

ANNONS

Hörstedt hoppas också på att SM-veckan ska bli av i sommar, där cykel finns med på programmet.

– Vi har ju dessutom SM-veckan i sommar och nu hoppas vi så klart att det ska gå att genomföra det också.

Förutom nyheten med motionslopp kommer ungdomar i gymnasieålder att få börja idrotta igen.

Robert Nordström, akademichef och P17-tränare i HBK, är positiv till beskedet.

– Vi som tränar utomhus har ju fått träna fotboll i två veckor nu och det betyder väldigt mycket både fysiskt och mentalt för våra spelare att ha något att se fram emot, säger han och fortsätter:

– Det är verkligen bra för inomhussporterna att de får börja träna också.

Nordström hoppas också på att matchspelet kommer igång så fort som möjligt.

– När det gäller fotbollen specifikt så hoppas vi att matcher får spelas även för 17-åringar och äldre så snart som möjligt, givetvis under så smittsäkra former som möjligt, säger han och fortsätter:

– Jag är säker på att till exempel breddfotbollen snart måste ha matcher att erbjuda sina killar och tjejer för att inte riskera att tappa en massa spelare vilket varken är bra ur folkhälsosynpunkt eller för fotbollsintresset i Sverige.

Även Drotts ordförande Björn Kullenberg ser positivt på regeringens beslut.

ANNONS

– Det är så klart jätteroligt att ungdomarna kan börja träna igen samtidigt som våra seniorer också behöver komma igång. Men det är helt klart ett tecken på att det går åt rätt håll, säger han.

ANNONS