Sverigesjuan John Larsson från Halmstad Padel Club debuterar i helgen på World Padel Tour i Valencia, dit han har fått ett så kallat wild card.
Sverigesjuan John Larsson från Halmstad Padel Club debuterar i helgen på World Padel Tour i Valencia, dit han har fått ett så kallat wild card. Bild: Johan Persson/arkiv

Debuterar på världstouren – med helt okänd partner

John Larsson har aldrig träffat Pablo Cardona Huerta. Men i helgen gör Sverigesjuan från Halmstad och den spanske 17-åringen debut ihop på världstouren i Valencia.
– Det blir en ny upplevelse och jäkligt spännande, säger John Larsson, 30.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Världsettan Paquito Navarro och världstvåan Juan Lebrón – som besökte Vilshärad i vintras – anför det stjärnspäckade startfältet i World Padel Tour-tävlingen i Valencia.

John Larsson och Pablo Cardona Huerta har fått ett wild card och går in i förkvalet mot ett spansk-argentinskt par på söndag förmiddag.

För att nå huvudturneringen krävs sex segrar – men så långt vågar Larsson inte blicka.

– Det är på en helt annan nivå än vad man har spelat på här i Sverige. Det är lite som att jämföra Zlatan och Superettan. Man får inse att man åker dit för att försöka lära sig så mycket som möjligt. Men det kan innebära att man sporras till att träna lite mer och försöka närma sig de här killarna, säger han.

ANNONS

Parades ihop av bekant

Halmstad Padel Club-profilen har länge haft funderingar på att testa vingarna på världstouren. Nu blir det av – och det har varit snabba ryck.

– Jag fick frågan för en vecka sedan av en duktig spanjor som har varit lite grann här i Sverige. Han hade en ung lovande kille i Spanien som sökte en partner så det ska bli jäkligt skoj. Men jag har faktiskt varken träffat eller pratat med honom.

John Larsson har, likt många andra padelspelare, tennisbakgrund. Han har tävlat aktivt sedan 2016 och är i dag rankad sjua i Sverige och landslagsspelare bredvid sitt heltidsjobb i en datorbutik i Halmstad.

– Jag har aldrig egentligen satsat på padel på det sättet utan fram till för ett halvår sedan mest sett det som en hobby, förklarar han.

Padel är en stor breddsport i Sverige. Är den även på väg att bli en elitsport här?

– Jo, men det tycker jag. Det finns ju spelare i dag som lever på padel fullt ut, så på så vis har det verkligen växt enormt bara de senaste två åren. För en själv är det under det senaste halvåret-året som man har insett att det finns möjlighet att få till rätt så bra avtal med sponsorer och att kanske satsa lite mer på padel.

ANNONS

”Större risk i mitt jobb”

Spanien är det land i Europa där antalet bekräftade fall av covid-19 ökar snabbast just nu. Ändå är WPT-tävlingen i Valencia den första på länge som spelas med publik.

John Larsson medger en viss oro – men känner sig trygg med arrangörernas säkerhetsåtgärder:

– Ska man hårdra det så tror jag nästan att det är större risk att bli smittad i mitt jobb, där jag hanterar så mycket olika telefoner och ipads. Men jag kommer att vara supernoga med hygien och munskydd för att minska på alla risker.

LÄS MER:Världsettan i Halmstad: ”Är förvånad över nivån”

LÄS MER:TV: Se världsstjärnan showa i Halmstad

ANNONS