Fredrik Bergström och Anton Dahlberg. Arkivbild
Fredrik Bergström och Anton Dahlberg. Arkivbild

Bra VM-start för Dahlberg/Bergström i 470

Det går bra för de svenska 470-seglarna på VM i Århus med två besättningar i topp fyra. Världsmästaren Max Salminen är trettonde i finnjolle men har ändå medaljkänning.

ANNONS
|

De svenska herrarna i 470 har fått en bra start på VM i Århus. Duon Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ligger tvåa på nio poäng, samma som japanska ledarna Kazuto Doi/Naoya Kimura, och Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar är fyra, ytterligare tre poäng bakom.

"Men man vinner inte ett mästerskap i början. Däremot kan man förlora ett i början. Jag tycker vi gör en solid dag utan att "edga". Men det var tufft och Freddan är helt slut", säger Anton Dahlberg i ett pressmeddelande.

Dahlberg/Bergström har serien 1–3–6–5 och Fock/Dackhammar har gått bättre och bättre vilket placeringarna 11–7–3–2 på de fyra seglingarna visar. Sju återstår.

ANNONS

"Det stora klivet tar ju Mackan och Focken med en solid serie idag. De visar som väntat att 470 herr är vår starkaste klass just nu", säger förbundskapten Magnus Grävare.

Däremot tappade regerande världsmästaren Max Salminen i finnjolle. Efter en fin tredjeplats i torsdagens enda segling och en fjärde i den första på fredagen följde en 16:e och en tionde plats och han ligger på trettonde plats efter fyra av elva seglingar på 17 poäng. Upp till andra plats skiljer det bara fem poäng men upp till suveräne ettan Pieter-Jan Postma, Nederländerna, är det tio poäng.

TT

ANNONS