Kennet Andersson blir permanent sportchef i IFK Göteborg. Arkivbild.
Kennet Andersson blir permanent sportchef i IFK Göteborg. Arkivbild.

Blåvittikonen blir permanent sportchef

Kennet Andersson har under våren haft ett tillfälligt sportchefsansvar i IFK Göteborg. Nu meddelar klubben att den före detta landslagsstjärnan tar över rollen permanent. "Då frågan kom kändes det som en utmaning jag är redo för och i en väldigt spännande ny fas för IFK Göteborg", säger han.

ANNONS
|

Sedan IFK Göteborg sparkade sportchefen Mats Gren i höstas har klubben letat efter en ny person att fylla rollen.

Under våren har Kennet Andersson delat ansvaret tillsammans med klubbdirektören Max Markusson och styrelseledamoten Mats Engström.

Nu står det klart att Kennet Andersson blir en permanent lösning som sportchef.

"Jag gillar verkligen vad jag ser på Kamratgården på alla plan. Då frågan kom kändes det som en utmaning jag är redo för och i en väldigt spännande ny fas för IFK Göteborg", säger 51-åringen i ett pressmeddelande.

Som spelare tillhörde den före detta landslagsanfallaren IFK Göteborg mellan 1989 och 1991. Han vann dessutom SM-guld med klubben 1990 och var starkt bidragande till SM-guldet året därpå, trots att han under sommaren lämnade för belgiska Mechelen.

ANNONS

Tillbaka är även Pontus Farnerud, som spelade i IFK Göteborg mellan 2012 och 2013. I den nya organisationen blir Farnerud assisterande sportchef.

"Vi har haft väldigt bra dialog under en tid och en samsyn vad gäller ambitioner och visioner för klubben. Jag vet hur mycket IFK betyder för så många människor och jag kommer göra allt jag kan för att fortsätta det påbörjade arbetet med att utveckla IFK Göteborg och uppnå klubbens målsättningar", säger han till klubbens hemsida.

Både Andersson och Farnerud tillträder officiellt sina nya tjänster 3 juni.

TT

Fakta Kennet Andersson

Namn: Kennet Andersson

Ålder: 51

Bakgrund: Anfallare som slog igenom i IFK Göteborg i slutet av 1980-talet. Vann SM-guld med klubben 1990 och bidrog till SM-guldet 1991, innan han samma sommar såldes till belgiska Mechelen. Var med i bronslaget 1994 och blev turkisk mästare med Fenerbahce 2001. Spelade även i de italienska klubbarna Bari, Bologna och Lazio.

Landskamper/mål: 83/31

ANNONS