Zia stjäl showen från N Sync

Oscar Zias framträdande i lördagens delfinal av Melodifestivalen är en kopia. För 14 år sedan gjorde N Sync originalet i MTV med hiten Bye bye bye.

ANNONS
|

Oscar Zia, 17, gör på lördag solodebut i Melodifestivalen med låten Yes we can. I framträdandet syns fyra dansare och fem tv-skärmar, som projicerar artistens och dansarnas ansikten under numret.

Men det är inte nytt. Zias nummer är en kopia på pojkbandet N Syncs nummer till låten Bye bye bye i galan MTV music video award från 2000.

- Jag tänkte att alla 14-åringar inte har sett detta innan, för dem är det helt nytt. Det är nytt för Melodifestivalen, säger Oscar Zia till Nöjesbladet.

Artisten gör inte någon hemlighet av att numret är en ripoff, men tror samtidigt att det finns en risk i att kopiera ett gammalt nummer.

ANNONS

- Det finns säkert många bittra människor där hemma som tycker att det här är en kopia och att jag inte har några egna idéer. Men det här ska ju vara kul att titta på, gillar man det inte behöver de inte rösta. Gillar man det får man gärna rösta, säger han.

ANNONS