Här är finalisterna till 2023 års roligaste djurbild

Djurriket är fascinerande, majestätiskt och... ibland väldigt roligt.
Nu har 41 finalister valts ut till årets upplaga av tävlingen Comedy Wildlife Photography Awards, där fotografer tävlar om vem som tagit årets roligaste bild på vilda djur.

ANNONS
|

Efter att ha sållat igenom tusentals bilder har nu juryn för Comedy Wildlife Photography Awards valt ut 41 bidrag som kommer att tävla mot varandra i kampen om att utses som årets roligaste bild.

Bilderna föreställer djur i allt från gulliga till klumpiga situationer, där det bara är vår egen fantasi som sätter gränserna för vilka slutsatser man kan dra.

Tävlingen grundades av fotograferna Paul Joynson-Hicks och Tom Sullam år 2015 och har sedan dess vuxit i popularitet. Varje år uppmärksammar tävlingen någon slags hållbar naturvårdsorganisation och i år samarbetar de med Whitley Fund for Nature (WFN), en brittisk välgörenhetsorganisation som stöttar naturvård i länder i den globala södern – en term som omfattar länder som Brasilien, Indien, Pakistan, Indonesien och Kina.

ANNONS

"Genom Comedy Wildlife Photography Awards strävar vi efter att bredda förståelsen och engagemanget för en hållbar värld – och bevarandet av vilda djur – för att bevara den biologiska mångfalden och hälsan och berikningen för alla på jorden", står det i ett uttalande på tävlingens hemsida.

Ett av priserna som fotograferna kan vinna är en safariresa i Kenya. Vinnaren kommer att tillkännages den 23 november.

ANNONS