Trixig bro för klackar

ANNONS
|

Vi som stundom använder högklackade skor känner väl till vikten av att ha rätt underlag för promenaden. Kullersten är svårt, liksom bryggor. En av dagens telefonörer påpekar problemen med en av Halmstads broar, för den som vill trippa med klackar.

Fast i bron.Ann-Marie Johansson bor i närheten av det nya parkeringshuset på Gamletull, och därigenom också i närheten av Gamletullsbron. Bron är till "för karlar och inte för fruntimmer", menar hon.

Det som Ann-Marie syftar på är brons konstruktion, med springor i gångbanan.

– Man klarar att gå över i sandaler eller lågskor men inte i kvinnoskor med klack.

ANNONS

Ann-Marie och hennes två döttrar har fått minst två par skor var förstörda efter promenader på bron. Men det finns några trick för en säker promenad, berättar Ann-Marie. Antingen kan man gå på tå över hela bron, eller också kan man balansera på en 20 centimeter smal yta som är fri från springor. Det är det många kvinnor som gör, enligt Ann-Marie.

– Tänker kommunen fixa den? Det skulle jag vilja veta. De får se till att fylla igen hålen och springorna på något sätt.

Nej, det tänker kommunen inte göra. Bron är konstruerad som den är och det är inte mycket att göra något åt, hälsar tekniska kontoret.

Undertecknad kan därmed bjuda på en nykläckt affärsidé – uthyrning av platta skor på var sida om bron. Bör vara något som man kan sko sig på.

Lappkast som heter duga.Jan Magnusson är numera pensionär, men arbetade under sin yrkesverksamma tid i skogen. Han är orolig över att den halländska bokskogen inte föryngras i den takt som behövs.

– Vi har omkring 6000 hektar bokskog i Halland. Bara en procent av den ytan är under 50 år. Det är alarmerande, säger han och konstaterar att det i dag är alldeles för lätt för staten när den skjuter över ansvaret för föryngringen på markägarna.

ANNONS

– Staten behöver ta ett större ansvar. Myndigheterna måste gå i fronten för en bättre utveckling. det är egentligen småpengar som behövs för att få igång en vettig föryngring. De 50 åren som vi förlorat får vi inte igen. Men det är inte försent att börja nu, påpekar han.

Värnar om vårdcentralen.Gun Andersson iSkottorp tycker att förslaget som skymtar i debatten om vårdcentralernas framtid i Laholm, att öppna en ny central i Mellbystrand, är rent befängt.

– Vi har två centraler som fungerar bra i dag. Jag är orolig för hur det ska gå med personalen på vårdcentralen i Glänninge. Den ska ju samordnas med den i centrum på grund av att det fattas pengar. Att då få höra att de boende i Mellbystrand vill ha en egen vårdcentral är ju tokigt. Då skulle vi i Skottorp kunna säga samma sak, även om det inte heller är rätt. Vi har lika långt till centrum, säger Gun Andersson.

Och med det tackar jourhavande för den här veckan. Pingsten är ju hänryckningens tid så nu hoppas vi på engagerade samtal på måndag. Tiden? Mellan 10 och 12. So long!

ANNONS