Regeringen har nu fattat det formella beslutet om att Anna Kinberg Batra måste sluta som landshövding i Stockholm. Arkivbild.
Regeringen har nu fattat det formella beslutet om att Anna Kinberg Batra måste sluta som landshövding i Stockholm. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Han tar över efter Kinberg Batra

Regeringen har nu fattat det formella beslutet om att Anna Kinberg Batra slutar som landshövding i Stockholm. Hon blir nu generaldirektör i regeringskansliet.

ANNONS
|

"Exakt vilka arbetsuppgifter som blir aktuella får vi återkomma till. Att tiden ska fyllas och användas effektivt så länge hon är anställd är en självklarhet", säger civilminister Erik Slottner (KD) i en skriftlig kommentar.

Samtidigt har Claes Lindgren, idag vikarierande länsöverdirektör vid länsstyrelsen i Stockholm, utsetts till vikarierande landshövding. Enligt Slottner arbetar regeringen skyndsamt för att utse en ny ordinarie landshövding.

"Nu måste fokus på myndigheten vara arbetsro och ett återuppbyggt förtroende både internt och hos allmänheten. Det blir en viktig uppgift för den framtida ledningen hos länsstyrelsen", säger Slottner.

Anna Kinberg Batra får sluta som landshövding efter hård kritik från Justitieombudsmannen.

ANNONS
ANNONS