Polis på plats i Farsta efter en av onsdagskvällens två skjutningar i Stockholmsförorten.
Polis på plats i Farsta efter en av onsdagskvällens två skjutningar i Stockholmsförorten. Bild: Anders Wiklund/TT

Flera gripna efter skottlossningar i Stockholm

Tre olika skottlossningar inträffade inom 20 minuter i södra Stockholmsområdet på onsdagskvällen. Flera personer har gripits.

ANNONS
|

– Vi har gripit i alla de ärendena vi haft under kvällen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson på torsdagsmorgonen.

– De två ärendena som skett i Farsta har vi sett att de hänger ihop, säger han.

Polisen har gripit en eller flera personer kopplat till de två skottlossningarna i Farsta, som ägde rum med 15 minuters mellanrum. Hur många personer det rör sig om vill Mats Eriksson inte gå in på.

Polisen har även gripit en eller flera personer för skottlossningen mot en lägenhet i Brandbergen.

Biljakt i Stockholm

Några timmar före midnatt jagade polisen en bil inne i Stockholm men fick avbryta efter en bedömning att det riskerade att bli farligt för tredje man.

ANNONS

– Fordonet har vi sedan anträffat krockskadat men inga personer i anslutning till fordonet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska jakten ha rört flera misstänkta skyttar från skottlossningar i Farsta, som flydde mot innerstaden i bil.

Polisen vill inte under torsdagsmorgonen bekräfta om biljakten hänger ihop med kvällens skottlossningar.

— Jag kan inte bekräfta det, men det är mycket som tyder på de hänger ihop också, säger Mats Eriksson.

Ingen hittats skadad

De två skottlossningarna i Farsta, en mot personer där larm kom 21.46 och en mot en byggnad där polisen larmades vid 22-tiden, inträffade strax efter ett larm om skott mot en dörr i Brandbergen, i Haninge söder om Stockholm.

– Vi har konstaterat att det skjutits mot en lägenhet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen och tillägger att lägenheten inte var tom.

Händelserna i Brandbergen och i Farsta, den där personer besköts, utreds som mord- alternativt dråpförsök.

Ingen person har hittats skadad vid händelserna.

En krockad bil vid utfarten från Klaratunneln i centrala Stockholm som polisen jagade efter skottlossning i Farsta i södra Stockholm.
En krockad bil vid utfarten från Klaratunneln i centrala Stockholm som polisen jagade efter skottlossning i Farsta i södra Stockholm. Bild: Anders Wiklund/TT
ANNONS