Polisen inleder mordutredning

UPPDATERAD 18.31. Klockan 10.48 på tisdagen larmades brandkåren till en brinnande bil på Hansagård. Under släckningsarbetet påträffades en död kropp i förarsätet. -Vi vet inte om det är en man eller kvinna, säger Lars Hamrén, chef på rotel för grova brott.

ANNONS
|

Den brinnande bilen stod på en parkering mellan Hansagårds Camping och havet. Bilen stod längst in på grusparkeringen och var helt övertänd när brandkåren kom till platsen. När lågorna var släckta upptäckte brandmännen att det fanns en död person i bilens förarsäte.

Kroppen har inte kunnat identifieras då den är svårt bränd. Enligt Lars Hamrén går det inte att avgöra med säkerhet om det handlar om en vuxen person eller om det är man eller kvinna.

-Det har brunnit ordentligt i den här bilen, det handlar om en totalskada. Men vi tror att det är en man, säger han.

Frågorna väntas bli besvarade vid en obduktion av kroppen som ska ske inom de närmaste dagarna. Då kan rättsläkaren troligen också ange en preliminär dödsorsak.

ANNONS

Bilens identitet och ägare var inte heller känd av polisen i går. Enligt uppgifter till HN handlar det om en Mitsubishi. Under gårdagen transporterades bilen till ett av polisens garage i Halmstad där det ska göras en fördjupad teknisk undersökning.

– Men det viktiga är den rättsmedicinska undersökningen av kroppen. När vi fått den vet vi hur vi ska gå vidare, det gäller ju att börja i rätt ände, säger tekniker Göran Ejdermark.

Polisen har rubricerat utredningen som ett misstänkt mord.

Åsa Eriksson, informatör på räddningstjänsten i Falkenberg, säger att brandmännen har följt sina rutiner när det uppstår traumatiska situationer i arbetet.

– Det har varit avlastande samtal med personalen, säger hon och hänvisar övriga frågor om händelsen till polisen:

– I och med att det har blivit en mordutredning.

ANNONS