Paddla kanot i Hjörnered är ett inslag i sommarlovsprogrammet.
Paddla kanot i Hjörnered är ett inslag i sommarlovsprogrammet. Bild: Carin Rudehill

Tjejkväll, friluftsliv och fotbollsgolf under sommarlovet

Familjeaktivitet och padel ute. Harry Potter-maraton och keramikworkshop för den som vill ta det lugnare. Här är kommunens sommarprogram.

ANNONS
LocationVåxtorp, Halmstad, Laholm, Hjörneredssjöarna|
|

Eleverna har gått på sommarlov och sommaren 2020 blir inte lik någon annan. I år är kommunens sommaraktiviteter viktigare än någonsin.

Sportsommar kommer även i år turnera runt i kommunen och alla får prova idrottsaktiviteter. På tema rörliga aktiviteter finns många aktiviteter. Vad sägs om ett dopp på utebaden, lasertag i Halmstad eller fotbollsgolf i Våxtorp? Eller paintball i Karsefors och prova-på padel i Laholm?

Kommunen vill i år inspirera till familjeaktiviteter på Hjörnereds lägerområde. Med SFK Abborren, Friluftsfrämjandet, Härliga Hjörnered och scouterna ordnar de prova på-aktiviteter under vecka 27.

Bland stillsammare aktiviteter finns Harry Potter-maraton på Aktivitetshuset och tjejkväll med självförsvar, pizzabakning och filmmys. Biblioteket har sin sommarlovsläsning där den som läser tio böcker under sommaren får en bok. På Teckningsmuseet ordnar sommarkonstskola för de som vill fördjupa sig i konstnärliga tekniker.

ANNONS

Gamla krukmakeriet ordnar workshop på stranden 4 och 25 juli och vid Lugnarohögen 8 juli och 5 augusti. För den som hellre vill göra något på egen hand tipsar kommunen om “Pokéstop” och gym kopplade till spelet Pokemon go. Det är bland annat Osbecks bokskogar och Mästocka ljunghed.

Onsdag 8 juli ordnas en resa till Hallands väderö. Där kan man antingen vandra, bada eller fiska krabbor.

Många av aktiviteterna är gratis, andra har begränsat antal platser. Läs hela programmet här.

ANNONS