Kristina Sahlberg och Ariel Striim har fått flytta ner på stranden. Nu startar de surfcafé med mer aktiviteter på stranden.
Kristina Sahlberg och Ariel Striim har fått flytta ner på stranden. Nu startar de surfcafé med mer aktiviteter på stranden. Bild: Evelina Gunnarsson

Surfcafé flyttar och tar aktiviteterna till stranden

Strandcaféets aktivitetscenter tar plats på stranden med uthyrning och aktiviteter. De har redan dragit igång kurser och uthyrning av kajaker och sup-brädor.

ANNONS
LocationMellbystrand|
|

I fjol drev Kristina Sahlberg och Ariel Striim Strandlyckans surfcafé i Mellbystrand. Där hyrde de ut sup-brädor, drev kiosk och ordnade after beach. Men att driva en glasskiosk tog mer tid än vad de egentligen önskade. I år flyttar de ner på stranden och öppnar Strandcaféets aktivitetscenter.

– Vi surfar och kitear själv och vill vara nere på stranden, säger Ariel Striim.

Aktivitetscenter i en container

Den 4 juli invigs containern som kommer hysa caféet och uthyrningen. Men redan förra veckan började de ordna aktiviteter på stranden.

– Den här veckan börjar strandfotbollsskolan och teaterskolan. Vi har yoga under sommaren, Tobbes event kommer hit med blokart och ArtVan kommer.

ANNONS
Kristina Sahlberg och Ariel Striim ska driva strandcaféets aktivitetscenter i Mellbystrand.
Kristina Sahlberg och Ariel Striim ska driva strandcaféets aktivitetscenter i Mellbystrand. Bild: Evelina Gunnarsson

Duon erbjuder kurser ibland annat stand up paddle.

– Det som är kul med sup är de här småvågorna som finns i Mellbystrand och som man kan fånga, säger Ariel Striim.

Nytt i år är strandgolf. Där hyr spelarna utrustning och bestämmer själv hur lång banan är. Gästerna kan också hyra surfkajaker.

– Surfkajakerna är väldigt roliga och anpassade efter Mellbystrandsvågor. Här är det så grunt att välter man i en vanlig kajak så slår man i marken. Välter man i en surfkajak så trillar man ur direkt, säger Ariel.

After beach och popup-aktiviteter

Beroende på vädret blir det fler popup-aktiviteter under sommaren. Duon hoppas ha after beach varje dag om vädret tillåter. Kristina Sahlberg och Ariel Striim rekommenderar de som är intresserade att följa facebooksidan dagligen.

Vad blir annorlunda i år?

– Det blir mycket mer uthyrning, skola och aktiviteter, säger Ariel.

– Också blir det after beach till solnedgången. Vi kommer bygga upp med lastpallar här så att man kan sitta, utan att det blir för många, säger Kristina.

De ordnar också paddling på Lagan och sälsafari med ribbåt till Hallands Väderö.

Hur tror ni sommaren blir?

– Vi hoppas att de öppnar upp för danskar och norrmän så att de kommer hit. Med tanke på hur billig kronan är, säger Ariel.

ANNONS

Fler brädor till sommaren

Att fler hemestrar har inneburit en stor förfrågan på sup-brädor. Nu har de köpt in tjugo stycken.

– Vi hoppas kunna inspirerar den yngre generationen att komma hit, säger Ariel.

– Och så borde vi ha aktiviteter för äldre också. Som allsång, kläcker Kristina ur sig.

Kristina Sahlberg och Ariel Striim har fått flytta ner på stranden. Nu startar de surfcafé med mer aktiviteter på stranden.

LÄS MER:”Robinson”-vinnaren spenderar sommaren i Mellbystrand

ANNONS