Skapa konst med dartpilar och färgballonger i Våxtorp

I Barbora Struhars nyöppnade tält kan man skapa konst med dartpilar och ballonger. En rolig aktivitet för såväl vuxna som barn.
– Det är helt unikt. Jag har inte sett det någon annanstans i Sverige, säger Barbora Struhar, som driver Shoot your art.

ANNONS
LocationVåxtorp|
|

På Rössjöholmsvägen i Våxtorp står Barbora Struhars stora vita tält. På insidan finns färg, ballonger och dartpilar. Det är de tre komponenterna som krävs. Shoot your art öppnade den 5 juli i år och har redan lockat många kunder.

– Det går ut på att man fyller ballongerna med olika färger. Sedan ska man träffa ballongerna med pilar. Det blir roliga och trevliga konstverk, säger Barbora Struhar.

Barbora Struhar köper in stora pizzakartonger för att kunderna ska kunna ta med sig sina konstverk hem. ”Kartongerna är 50 gånger 50 centimeter, precis som tavlorna”, säger hon.
Barbora Struhar köper in stora pizzakartonger för att kunderna ska kunna ta med sig sina konstverk hem. ”Kartongerna är 50 gånger 50 centimeter, precis som tavlorna”, säger hon. Bild: Johan Olsson

Shoot your art riktar sig extra till en specifik målgrupp.

– För barnfamiljer är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans. Kanske när det är lite sämre väder eller om man vill hitta på något annorlunda.

ANNONS

Vanligt i Tjeckien

Barbora Struhar bor i Sverige sedan sex år tillbaka, men kommer ursprungligen från Tjeckien. Där är den ovanliga konstformen mer etablerad.

– Här är det är helt unikt. Jag har inte sett det någon annanstans i Sverige, men jag har sett det på flera ställen i Tjeckien, framför allt i Prag. Jag vet att det finns i USA också, säger hon.

Anton och Pavla Nilsson testade på att skapa sina egna konstverk. De hade aldrig hört talas om konstformen tidigare.
Anton och Pavla Nilsson testade på att skapa sina egna konstverk. De hade aldrig hört talas om konstformen tidigare. Bild: Johan Olsson

När HP besöker Shoot you art är paret Anton och Pavla Nilsson på plats för att skapa sina konstverk. De hade aldrig tidigare hört talas om fenomenet.

– Vi hade aldrig sett det innan. Det är en rolig grej att göra tillsammans, men det var mycket svårare att träffa ballongerna än vad jag hade trott. Resultatet blev däremot bra, säger Pavla Nilsson.

Kommer ni att hänga upp tavlorna hemma?

– Absolut, det ska vi göra. Det blir som ett roligt minne, säger Anton Nilsson.

Storslagna planer

Trots att Shoot your art har funnits i mindre än en månad har Barbora Struhar stora framtidsvisioner.

– Jag vill komma på ännu fler roliga sätt att skapa konst på. Jag hoppas hitta en ännu större lokal framöver. En ladugård hade varit perfekt. Det hade skapat andra möjligheter, men tältet fungerar bra nu i början, säger Barbora Struhar.

ANNONS

Har du redan nu några roliga idéer på andra konstformer?

– I USA skapar de konst med spinningcyklar. Det hade varit kul att testa här i Sverige. Sedan vill jag använda mig av mer akvarellfärger i framtiden, men jag behöver andra lokaler då. Jag vill verkligen att det ska expandera.

LÄS MER:Vardagsmuseet i Ålstorp visar upp kameror från förr

LÄS MER:Teckningsmuseet öppnar ny historisk teckningsutställning

ANNONS